Provincie Utrecht

Persbericht

Scholen in de slag voor Onderwijsprijs Utrecht 2002

24-10-2002
Tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdag 30 oktober in de Statenzaal van het Provinciehuis maakt gedeputeerde Jan van Bergen bekend welke Utrechtse school kan rekenen op de Provinciale Onderwijsprijs. Deze prijs is ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen en te laten zien dat het Nederlandse onderwijs vitaal en inventief te werk gaat. In het Provinciehuis is op de avond van de prijsuitreiking ook een speciale onderwijstentoonstelling te zien.

Inmiddels heeft de jury van de Onderwijsprijs Utrecht bekendgemaakt welke scholen dit jaar kans maken op de provinciale prijs. In de categorie primair onderwijs zijn dat: basisschool Gaspard de Cologny uit Baarn, OBS De Dolfijn uit Driebergen, 1e Montessori Basisschool uit Houten en OBS Overvecht uit Utrecht. In de categorie voortgezet onderwijs zijn de drie genomineerden: RSG Broklede uit Breukelen, College De Heemlanden uit Houten, het Christelijk College uit Zeist. De winnaars ontvangen een speciaal ontworpen trofee en gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs 2002 in Utrecht.

De Onderwijsprijs Utrecht is een onderdeel van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. In elke provincie hebben scholen een informatiepakket ontvangen met de oproep een activiteit of project in te zenden uit de alledaagse schoolpraktijk. Een provinciale jury beoordeelt de inzendingen uit de eigen provincie. Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) te Nijmegen. In het kader van deze prijs werkt het INOP samen met tal van (onderwijs)organisaties, waaronder de twaalf provinciebesturen. Alle ingezonden projecten zullen binnenkort zijn te vinden op website www.onderwijsprijs.nl

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl