KNMG

Symposium Arts van Straks

Het project Medisch Opleidingscontinuüm is een gezamenlijk initiatief van de KNMG, DMW-VSNU, de VAZ, de NVZ en het LCVV. Het project is in het voorjaar van 2001 gestart met als doel een lange termijn beleidsvisie te ontwikkelen voor een geheel nieuw opleidingscontinuüm. Het einde van het project is in zicht. Het project wordt op 30 oktober afgerond afgerond met een presentatie van de eindrapportage.

Wat houdt het opleidingscontinuüm in?
Het opleidingscontinuüm omvat het gehele opleidingstraject van de arts. Vanaf de start van de basisartsopleiding tot en met de specialistenopleiding, de opleiding tot huisarts of sociaal geneeskundige. Van een echt continuüm dat het gehele opleidingstraject op samenhangende, doeltreffende en flexibele wijze omvat, is op dit moment geen sprake. Bovendien vinden in de gezondheidszorg veranderingen plaats waar de opleiding van de arts van straks op kan inspelen. Wil het medisch onderwijs adequaat op de ontwikkelingen in de zorg inspelen, dan is het noodzakelijk aard en inhoud van de verschillende fasen van het medisch opleidingscontinuüm op elkaar af te stemmen. Het opleidingscontinuüm moet zo ingericht zijn, dat het kan beantwoorden aan de maatschappelijke zorgvraag van morgen. Het project is opgesplitst in 6 deelprojecten, die het afgelopen jaar gerichte vragen onderzocht hebben.

Symposium: presentatie eindrapportage
De eindrapportage van het project Medisch Opleidingscontinuüm wordt tijdens het symposium op 30 oktober aanstaande aangeboden aan minister Bomhoff. De eindrapportage biedt aanbevelingen voor de implementatie voor een nieuw medisch opleidingscontinuüm.
Na de presentatie van de aanbevelingen door prof dr. B. Meyboom discussiëren workshops plaats waarbij alle symposiumdeelnemers zich kunnen verdiepen in de betekenis van het rapport voor hun eigen werk.

Voor wie?
We nodigen artsen, verpleegkundigen, paramedici, vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen, beleidsmakers en directies van zorginstellingen van harte uit om bij de presentatie aanwezig te zijn.

Online uitnodiging aanvragen
Heeft u interesse om deel te nemen aan het symposium, dan kunt u nu online de uitnodiging aanvragen, ga naar: aanvraag uitnodiging symposium 'Arts van Straks'.