Gemeente Voorburg-Leidschendam


Opening speelplek in Voorburg

Persbericht Leidschendam-Voorburg, 28 oktober 2002
---

Wethouder C.A. van der Brugge (beheer openbare ruimte) van Leidschendam-Voorburg opent woensdagmiddag 30 oktober samen met mevrouw J.J.P.M. van den Honert de speelplek aan de Adama van Scheltemastraat in Voorburg. Zij worden daarbij geassisteerd door de kinderen uit de wijk.

Groen- en speelgebied

Op het terrein, dat wordt begrensd door de Adama van Scheltemastraat, de Albert Verweystraat en de Queridostraat, bevond zich een voormalige noodschool die werd gebruikt door wijkbeheer en het Rode Kruis. Na de verhuizing van wijkbeheer naar de Einddorpstraat heeft de gemeente besloten het noodgebouw te slopen en het vrijkomende terrein opnieuw in te richten als groen- en speelgebied. Ook het terrein naast het noodgebouw, dat al wordt gebruikt als speelplek, is bij die herinrichting betrokken. De plannen zijn ontwikkeld in nauw overleg met vertegenwoordigers van het bewonerscollectief QueridoGroen en de wijkvereniging.

Ronde plekken

De indeling van het speelterrein wordt bepaald door twee ronde speelplekken op de hoeken van het gebied, een centraal geplaatste ruitvormige zitplek en symmetrisch vormgegeven paden die deze plekken met elkaar verbinden. Het gebied heeft drie toegangen met hondenroosters.

In de ronde speelplek op de hoek van de Queridostraat en de Adama van Scheltemastraat staat een ruimtenet. In de ronde speelplek op de hoek van de Albert Verweystraat en de Adama van Scheltemastraat is het bestaande speeltoestel gehandhaafd. De grotere speeltoestellen bevinden zich op een zo groot mogelijke afstand van de omliggende woningen.

Het ruitvormige terras dient als zitplek voor volwassenen. Langs de paden bevinden zich de speelelementen voor de jongste leeftijdsgroep. Enkele nieuwe bomen, laagblijvend groen en afschermend groen bij de aangrenzende woningen maken het speelterrein compleet.

De herinrichting van het terrein heeft ongeveer 86.000 euro gekost.

Noot voor de (foto)redactie:

Wethouder C.A. van der Brugge (beheer openbare ruimte) van Leidschendam-Voorburg opent woensdag 30 oktober 14.00 uur samen met mevrouw J. van den Honert de speelplek aan de Adama van Scheltemastraat in Voorburg. Zij worden daarbij geassisteerd door de kinderen uit de wijk.

Uw redactie is hierbij van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Communicatie, Ben van Vliet, telefoon (070) 3009303, e-mail
bjm.van.vliet@leidschendamvoorburg.nl