Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-10-2002 Persberichten district Heuvelrug, 08.30 uur

Gordelcontrole

VEENENDAAL- Op de Wageningselaan heeft dinsdagmiddag een gordelcontrole plaatsgevonden.

Tussen 10.00 en 13.00 uur heeft de politie een gordelcontrole uitgevoerd onder 296 bestuurders. Hierbij hebben 40 bestuurders een boete gekregen voor het rijden zonder gordel.

Fietscontrole

RENSWOUDE- In Renswoude heeft de politie maandagmiddag een fietscontrole uitgevoerd bij drie basisscholen..

Omstreeks 12.00 uur zijn er door de politie in samenwerking met 3VO en drie verkeersouders, op de Lijsterbeslaan en de Oude Holleweg 140 fietsen gecontroleerd. Hierbij werd voornamelijk gelet op de verlichting en de reflectie van de fietsen. Van de 140 fietsen zijn er 115 fietsen goedgekeurd en 25 fietsen afgekeurd.

Spuwer aangehouden

RHENEN- Op maandagmorgen heeft de politie een 22- jarige man uit Ochten aangehouden.

Omstreeks 7.35 uur kreeg de politie twee meldingen van een 14- jarig meisje en 12- jarig meisje uit Veenendaal. Zij waren die morgen meerdere malen door een 22- jarige man uit Ochten bespuugd. De jongen was met een groep van ongeveer acht personen. Op de Brinkersteeg zag de politie de groep, waaronder de verdachte fietsen en heeft de groep toen staande gehouden. Op de vraag of de man de meisjes had bespuugd, bekende de verdachte dit meteen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

RHENEN- Op dinsdagavond vond er op de Utrechtsestraatweg een aanrijding plaats waarbij twee gewonden vielen.

Omstreeks 21.50 uur reed een 64-jarige automobilist uit Amerongen over de Utrechtsestraatweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een 34-jarige automobiliste uit Rhenen. Door nog onbekende oorzaak botsten de twee autos frontaal op elkaar. Door de aanrijding kwam de 64-jarige man vast te zitten in zijn voertuig en werd door de brandweer uit zijn benarde positie gehaald en met ernstig lestel vervoerd naar het ziekenhuis.De 34-jarige vrouw raakte gewond en werd met oa. schouderletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Bij de man werd een alcohollucht waargenomen en van hem is een bloedproef afgenomen om te kunnen constateren of hij inderdaad onder invloed was van alcohol. De uitslag van deze bloedproef zal over enkele weken bekend zijn.