Gemeente Hoorn


Instuif 55-plussers in De Kers

Persbericht d.d.: , 29 oktober 2002

Vijfenvijftigplussers kunnen zich voortaan elke donderdagmiddag uitleven tijdens een speciaal voor hen bestemde instuif in sporthal De Kers, Moerbalk 1 in de wijk Kersenboogerd. De instuif vindt plaats van 15.30 tot 17.00 uur. De 55-plussers hoeven niet over een goede conditie te beschikken of al enige ervaring in het bewegen te hebben. Iedereen is van harte welkom, man of vrouw, beginner of gevorderde. Ook de leeftijdsgrens is geen hard gegeven. De instuif start met een conditietraining van een half uur, daarna kunnen de deelnemers meedoen aan badminton, volleybal en tafeltennis.

Het wekelijkse instuifuurtje kost 2,00 per deelnemer per keer. De begeleiding is in handen van ervaren sportleraren, die gespecialiseerd zijn in het trainen van ouderen. De deelnemers kunnen gebruikmaken van het spelmateriaal van de sporthal. Zaalschoenen en sportkleding moeten ze zelf meenemen. Wie meer wil weten of zich wil aanmelden kan contact opnemen met Luigi Arion of Monique de Vries van het gemeentelijk Sportopbouwwerk, tel. 0229 259450.

Activiteit van de maand
In oktober heeft het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn de regionale campagne `55-plus in beweging' georganiseerd. Deze campagne werd onder meer mogelijk gemaakt door de werkgroep 55-plus en vele reguliere sportaanbieders. Uit de evaluatieformulieren van de deelnemers aan de campagne `55-plus in beweging' is onder meer naar voren gekomen, dat de doelgroep behoefte heeft aan sport- en spelactiviteiten. De werkgroep 55-plus heeft daarom besloten om maandelijks een nieuwe of bestaande sportactiviteit onder de aandacht te brengen voor 'de jeugd van gisteren'. De maand november staat in het teken van een 55-plusinstuif.

De werkgroep 55-plus wordt gecoördineerd door de consulent ouderensport van Sportopbouwwerk gemeente Hoorn en bestaat uit vertegenwoordigers van Stichting Ouderen West-Friesland, ouderenbond, Stichting Netwerk, een vrijwilliger uit de doelgroep en Stichting Wandelschool West-Friesland. Voor meer informatie over `55-plus in beweging' kunt u contact opnemen met Pedro Koning, de consulent ouderensport van het gemeentelijk Sportopbouwwerk, tel. 0229 259453.
---
Laatste wijziging deze pagina: 29 oktober 2002