Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politieman buiten alle verdenking
Publicatiedatum: 30-10-2002

Op de politieman, die in het politiebureau aan de Beekstraat te Arnhem, op een 48-jarige man heeft geschoten, rust geen enkele verdenking. Dit heeft de hoofdofficier van justitie laten weten aan de korpsbeheerder en aan de korpschef van de regio Gelderland-Midden. De politieman, is na een kort verlof, vorige week al weer aan het werk gegaan. De rijksrecherche heeft de zaak nog in onderzoek, maar beschouwt de betrokken politieman niet als verdachte. Hij wordt slechts als getuige in de zaak gehoord.
Op woensdagochtend 16 oktober rond 07.30 uur schoot de betrokken politieman uit de unit Oost in de hal van het politiebureau aan de Beekstraat in Arnhem een 48-jarige Arnhemmer neer, nadat deze collega's zou hebben bedreigd met een mes. De betrokkene raakte daarbij niet levensgevaarlijk gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem en omgeving snelheidscontroles.
Publicatiedatum: 30-10-2002

In Arnhem en omgeving zijn gisteren, 29 oktober, weer door het Verkeershandhavingsteam van de politie snelheidcontroles gehouden. De controles begonnen om half acht en eindigden 's avonds om half negen. In Wolfheze op de Wolfhezerweg werden 2340 auto's gecontroleerd. 23 reden er te snel. De hoogste snelheid was 111 km/uur. In Arnhem op de Koningsweg gingen 2100 voertuigen door de controle. 33 reden er te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 120 km/uur. In Spankeren op de Zutphensestraatweg passeerden 700 auto's de controlepost. 14 reden er te snel. De snelste reed 99 km/uur. In de Steeg zijn 2350 voertuigen gecontroleerd. 16 gingen te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, zakkenrollers slaan flinke slag in centrum Arnhem. Publicatiedatum: 30-10-2002

Negen slachtoffers, allemaal vrouwen, hebben gisteren 29 oktober aangifte gedaan van zakkenrollerij. Van hen werd allemaal in de Vijzelstraat, Rijnstraat en Ketelstraat van de portemonnee gerold. Ook raakten enkele vrouwen hun mobiele telefoon kwijt. De leeftijd van de benadeelden ligt tussen 16- en 73 jaar. Zeven van hen komen uit Arnhem een vrouw woont in Velp. De diefstallen vonden plaats tussen 12.00 uur en 17.00 uur. De buit bestond uit geld, bankpasjes en vele soorten persoonlijke bescheiden. In bijna alle gevallen zijn de portemonnees uit schoudertassen gestolen. Bij een geval zijn twee vrouwelijke daders gezien. Een van die twee schopte een schoudertas, die op de grond onder een kledingrek stond naar de andere vrouw toe, waarna men de portemonnee uit de tas haalde. Het gaat hier om twee zogenaamde Zuid Europese types. In de leeftijd tussen de 30-en 40 jaar. De ene vrouw heeft slank postuur, zwart lang haar en is ongeveer
1.75 meter lang. Zij droeg een zwarte half lange getailleerde jas. De andere vrouw is heeft een mollig figuur. Ook zwart half lang haar. Wat zij droeg is onbekend. De politie adviseert onder geen beding tassen op de grond of in kleedkamers van winkels onbeheerd achter te laten. Ook is het beter geen portemonnees in schoudertassen te doen, maar deze op te bergen in speciale tasjes onder de kleding of jas. Verder bij het bankpasje geen briefje te doen met de pincode De politie stelt een onderzoek naar de daders van de zakkenrollerij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, groene TL-lampen onder auto.
Publicatiedatum: 30-10-2002

Een 22-jarige autobezitter uit Arnhem is gisterenavond, rond half acht, zijn auto kwijtgeraakt. De man had de onderkant van zijn auto voorzien van groene TL-verlichting. Omdat het verboden, maar bovendien verwarrend is in het verkeer, kreeg de man een bekeuring en moest hij de extra verlichting onder zijn auto weghalen. De man voelde daar niets voor en daarom is de hele auto door de politie inbeslaggenomen. De officier van justitie zal beslissen wat er verder gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606