MAKITA

Nieuwe productiviteitsverhogende beiteltechniek

Het langdurig werken met boor-, breek-, sloop- of combihamers zorgt dikwijls voor een aanzienlijke fysieke belasting. Om die reden heeft Makita door middel van de inzet van geavanceerde technieken en materiaalkeuzes een gebruiksvriendelijke oplossing ontwikkeld die van de gebruiker minder lichamelijke inspanning vraagt.

Lichtere onderdelen, langere onderhoudsintervallen Door in het slagmechanisme gebruik te maken van hoogwaardige en veel lichtere onderdelen dan gebruikelijk is, is de slagkracht van boor-, breek-, sloop- en combihamers sterk verbeterd. De hierdoor vrijgekomen overcapaciteit van de motorunit wordt door de Makita machines benut om het pneumatisch volume te vergroten, hetgeen resulteert in een sterk slagverhogend effect. Mede door het gebruik van hoogwaardige kunststoffen - in plaats van staal - is de slijtagegevoeligheid van deze onderdelen enorm verminderd. Als gevolg daarvan zijn de onderhoudsintervallen van de hamers aanzienlijk verlengd.

Spectaculaire boorsnelheid
Boren is feitelijk niets anders dan slaan met een draaiende beitel. Zeer hoge boorsnelheden worden behaald dankzij de toepassing van een technische innovatie. Bij de gebruikelijke slagmethode laten de machines hun slag steeds op dezelfde plaats vallen. Door dit principe te verlaten en de slag bij elke omwenteling op een andere plaats te laten vallen wordt de boortijd enorm verkort. Dankzij deze nieuwe techniek kan er in dezelfde tijd tot 50% dieper worden geboord. De machines van Makita die zijn uitgerust met deze technische innovatie zijn herkenbaar aan de naam voor deze innovatie nl. Smart Impact Technology.

Makita Benelux BV
Ekkersrijt 4086
5692 DA SON
Tel. 0499-484848
Fax. 0499-484849
www.makita.nl

30 okt 02 10:00