Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 30 oktober 2002

* POLITIE-ACTIES WEST-KRUISKADE
Personeel van de Wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield dinsdagmiddag en -avond, samen met collega's van de Flying Squad, op de West-Kruiskade en omgeving acties tegen de overlast van drugsdealers en -gebruikers. In totaal werden zeven personen aangehouden voor het dealen en het openlijk gebruiken van verdovende middelen, waarbij 42 eenheden harddrugs in beslag werden genomen. Tevens werden acht verblijfsontzeggingen uitgereikt, gingen vier personen op de bon voor wildplassen en alcoholgebruik en werden dertien bekeuringen uitgeschreven voor diverse gepleegde verkeersovertredingen.


* LANGE REIS: DUIZEND EURO KWIJT EN GEEN LAPTOP

Een 22-jarige man uit Maastricht deed dinsdagavond laat aangifte van oplichting, waarbij hij 1000 euro kwijtraakte. De Maastrichtenaar was via Internet in contact gekomen met een onbekende man, die voor 1000 euro een laptop te koop aanbood en had dinsdagavond afgesproken op de Oude Binnenweg. Na het geld te hebben gepind werd de koop gesloten, waarbij de onbekende man het geld in ontvangst nam en 'even' de laptop ging halen. Na een halfuur vergeefs te hebben gewacht op de terugkeer van de man met de laptop had de Maastrichtenaar in de gaten dat hij was opgelicht en deed daarvan aangifte bij de politie.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht en Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmorgen, -middag en -avond radarsnelheidscontroles op de Stadionweg, Statenweg, 's-Gravendijkwal, Maasboulevard, Westzeedijk, Crooswijksestraat, Burgemeester van Walsumweg en Boompjes. Tussen kwart over zes en negen uur werd in beide rijrichtingen gecontroleerd op de Stadionweg. Van de in totaal 4420 passerende automobilisten kunnen er binnenkort 137 een acceptgirokaart in hun brievenbus verwachten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/uur in plaats van '50'. Tussen kwart over zeven en kwart over negen stond de snelheidsradar op de Statenweg. Hier namen 66 van de 980 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogste score: 86 km/uur. Op de 's-Gravendijkwal werd tussen kwart voor negen en half elf gecontroleerd. Van de 1317 passerende automobilisten lapten 157 de maximum snelheid van 50 km/uur aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur. 's Middags, tussen kwart voor twee en kwart voor drie, stond de snelheidsradar op de Maasboulevard, waar 34 van de 830 passerende automobilisten de 50 km-limiet overschreden. Hoogste score: 76 km/uur. Op de Westzeedijk werd tussen kwart over twee en half vijf in beide rijrichtingen gecontroleerd. Hier hielden 160 van de 1713 passerende automobilisten zich niet aan de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur. Tussen kwart over zes en kwart over zeven flitste de snelheidsradar in de Crooswijksestraat 49 van de 727 passerende automobilisten. Hoogste score bedroeg 76 km/uur in plaats van '50'. Op de Burgemeester Van Walsumweg, waar tussen half acht en half negen werd gecontroleerd, namen 47 van de 327 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 78 km/uur. Tenslotte werd dinsdagavond in beide rijrichtingen gecontroleerd op de Boompjes. Tussen kwart voor acht en kwart voor tien registreerde de snelheidsradar 159 snelheidsovertreders onder de 1725 passerende automobilisten. Hoogste score: 100 km/uur; het dubbele van de daar toegestane maximum snelheid.


* BROMFIETS-, ROODLICHT- EN VERKEERSCONTROLES

Dinsdag werden in de Alexanderpolder en in de Rochussenstraat bromfietscontroles, op de Coolsingel roodlichtcontroles en in de Alexanderpolder een verkeerscontrole gehouden. Tijdens de bromfietscontrole in de Alexanderpolder gingen tien bromfietsberijders op de bon voor geen helm op, geen bromfietscertificaat en geen verzekering, terwijl in de Rochussenstraat zes bekeuringen werden uitgeschreven voor teveel vermogen en technische gebreken. Bij een roodlichtcontrole op de Coolsingel, ter hoogte van de Aaert van Nesstraat, gingen 32 automobilisten op de bon: 23 voor het door rood rijden en 9 voor het inrijden in een verboden rijrichting. In de Alexanderpolder werden bij een verkeerscontrole 15 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer mobiel bellen zonder carkit en door rood licht rijden.

Avonduitgave dinsdag 29 oktober 20023

* CHINESE MEDICIJNEN IN BESLAG GENOMEN OP GROND VAN FLORA- EN

FAUNAWET
Personeel van de Milieupolitie hield dinsdagmiddag een controle bij een Chinese acupunctuurpraktijk aan de Nieuwe Binnenweg op de naleving van de Cites-regelgeving (Convention on International Trade in Endangered Species). Deze regelgeving is in het leven geroepen ter bescherming van planten- en diersoorten, die in hun voortbestaan worden bedreigd, dan wel kwetsbaar zijn. In de winkel werden diverse soorten medicijnen aangetroffen waarin onder meer 'musk' aanwezig was. Dit bestanddeel wordt verkregen door de jacht op het muskushert dat leeft in Azië. Van de vele neergeschoten dieren zijn alleen de mannetjes bruikbaar; hun anaalklieren worden geheel weggesneden en worden dan gebruikt in de medicijn- en parfumindustrie. De neergeschoten vrouwtjes en jongen laat men vaak gewoon achter. De medicijnen werden in beslag genomen, terwijl tegen de Chinese praktijkeigenaar proces-verbaal wordt opgemaakt terzake van overtreding van de Flora- en Faunawet.


* SUPERMARKT OVERVALLEN
Dinsdagmorgen omstreeks acht uur werd een supermarkt aan de Crooswijkseweg overvallen. Twee onbekende mannen met nylons over hun hoofd drongen aan de achterzijde de zaak binnen. Daar bedreigden zij een 16-jarige medewerker met een mes en een vuurwapen. Hij werd de winkel ingedrongen, waar ook de daar aanwezige 44-jarige bedrijfsleider werd bedreigd. In het kantoortje van de zaak moest de kluis worden geopend. Uit de kluis maakten de overvallers een flink geldbedrag buit. De medewerker en de bedrijfsleider werden vastgebonden. Hierbij werd de bedrijfsleider met een mes in zijn arm en schouder gestoken. Hierna gingen de overvallers er vandoor en verdwenen in onbekende richting. De bedrijfsleider werd ter plaatse door de GGD aan zijn verwondingen behandeld.


* VROUW BEROOFD
Dinsdagmiddag omstreeks half één werd op de Zilverdistel een 61-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar portemonnee en sieraden. Het slachtoffer fietste bij het plantsoentje toen de fiets plotseling door een onbekende jongeman werd vastgepakt. De man ging voor haar staan en eiste geld. De vrouw moest haar portemonnee afgeven en daarna ook nog haar ringen, horloge en armband. Daarna rende de jongeman weg.


* VIDEOTHEEK OVERVALLEN - GETUIGENOPROEP
Op zondagavond 27 oktober jl. omstreeks half tien werd door twee mannen een gewapende overval gepleegd op een videotheek aan het Marinus Bolkplein. Eén van de mannen stond bij de ingang op de uitkijk. Na de overval, liepen beide mannen, die geheel in het donker waren gekleed, weg in de richting van de supermarkt van Albert Heijn.

De politie van het district Oost is op zoek naar getuigen, die op zondag 27 oktober 2002 omstreeks 21.30 uur verdachte personen en/of voertuigen hebben gezien die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met deze overval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Oost via telefoonnummer 010 - 2740623. De informatie zal vertrouwelijk worden behandeld.