Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-10-2002 Persberichten district Eemland zuid, 9.35 uur

Autodieven aangehouden

AMERSFOORT- De politie heeft in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 oktober een autodief aangehouden.

Tijdens de surveillance kon de politie omstreeks 02.15 uur een 32- jarige man uit Amersfoort aanhouden op verdenking van autodiefstal. De man begon te rennen bij het zien van de politie, waarop er een achtervolging te voet plaatsvond. De politie kon de man aanhouden op de Masker/ Weegsteen. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Ongeval met letsel

AMERSFOORT- In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 oktober heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Molenstraat, met de Stadsring.

Een 18- jarige man uit Nieuwegein wilde met zijn auto vanaf de Molenstraat de Stadsring oprijden. Op dat moment naderde van links een 38-jarige vrouw uit Hoogland op haar bromfiets. De man zag dit te laat, waardoor de vrouw frontaal op de auto botste en hierbij ten val kwam. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuis Lichtenberg.

Straatroof

AMERSFOORT- Op dinsdagavond om 20.45 uur heeft er een straatroof plaatsgevonden op de Grote Spui bij de Koppelbrug.

Een 17- jarige jongen uit Amersfoort stond te praten met een 16- jarige jongen uit Hoevelaken. Toen de 17- jarige jongen gebeld werd op zijn mobiel, kwam er op dat moment een onbekende jongen hun richting opgelopen. Toen de jongen klaar was met bellen, vroeg de verdachte of hij even met de telefoon mocht bellen. De jongen uit Amersfoort wilde dit liever niet en zei dat zijn beltegoed op was. De verdachte bleef aandringen en begon te dreigen en te duwen. Vervolgens pakte hij de telefoon uit de jaszak van de jongen en fietste hiermee weg in de richting van de wijk Kruiskamp. De jongen heeft aangifte gedaan van de diefstal.

Autodief aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag heeft de politie een autodief aangehouden.

Na melding dat er op de Ringweg Randenbroek een verdacht persoon in een auto veel aandacht had voor andere autos, is de politie ter plaatse gaan kijken. Hier troffen zij niemand aan. Tijdens surveillance trof de politie aan de boszijde van de Vondellaan de verdachte aan. Ze verzochten de 35- jarige man uit Maarssen uit te stappen en doorzochten vervolgens zijn auto. Hierbij werden er drie autoradios gevonden. De man is aangehouden en heeft vervolgens drie autokraken bekend. De man wordt nog vastgehouden voor verder onderzoek.

Ongeval met letsel
AMERSFOORT- Op de Hoefseweg heeft maandagmorgen een ongeval met letsel plaatsgevonden.

Omstreeks 09.10 uur reden een 41- jarige man uit Nijkerk op de fiets, een 47- jarige man uit Amersfoort op de fiets en een 18- jarige man uit Nijkerk op bromfiets op de Hoefseweg richting Nijkerk. De 18- jarige man wilde beide fietsers inhalen en kwam daarmee in botsing met een vrouw( leeftijd onbekend) uit Amersfoort, die uit tegenovergestelde richting naderde. Met deze botsing raakte de 18- jarige bromfietser de 41- jarige fietser, waardoor deze ten val kwam op het wegdek. De vrouw uit Amersfoort liep letsel op bij het ongeval en werd per ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Getuigen woninginbraak gezocht
LEUSDEN Zondag 20 oktober is in een woning een de Watermolen ingebroken. De politie is op zoek naar getuigen.

In een woning aan de Watermolen waarvan de achterzijde grenst aan de Kuperssingel is op zondag 20 oktober tussen 12.00 en 19.00 uur ingebroken. De onbekende daders zijn via de achterzijde het pand binnengekomen. Gezien de omvang van de buit, zijn de daders vermoedelijk met een auto weggekomen. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.