Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-10-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 oktober een man aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Omstreeks 00.30 uur meldde de bewaking van het Mesos ziekenhuis aan de Van Heuven Goedhartlaan dat een man vernielingen aan het plegen was op het parkeerterrein. Ter plaatse trof de politie een 18-jarige man uit Utrecht aan. De man had de slagboom van het parkeerterrein volledig vernield. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 oktober een man aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding en het rijden onder invloed.

Een getuige sprak agenten op het Zandpad aan. De man was zojuist aangereden door een bestuurder die was doorgereden. Omstreeks 02.55 uur trof de politie de veroorzaker - een 41-jarige man uit Nieuwegein op het Zandpad aan. De man bleek onder invloed van drank te zijn en werd meegenomen naar het bureau.

Uit de ademanalyse werd duidelijk dat de man 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Controle op fiets- en bromfietsverlichting

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een grote controle op fiets- en bromfietsverlichting uitgevoerd.

De controle vond plaats op de Baden-Powellweg, Tolsteegbrug, Nachtegaalstraat, Kruisstraat en de Biltstraat. In totaal werden 239 fietsers en bromfietsers staande gehouden. Honderd bestuurders konden na een reparatie door -een bij de controle staande fietsenmaker - worden geholpen. Uiteindelijk kregen 139 bestuurders een bekeuring voor het niet in orde zijn van de verlichting.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft na een korte achtervolging een jongen aangehouden voor het openbreken van een auto in de parkeergarage aan de Croeselaan.

Een getuige meldde omstreeks 21.45 uur dat een jongen een auto aan het openbreken was in de parkeergarage. De getuige gaf een goed signalement van de verdachte. Op weg naar de melding zagen agenten de bewuste jongen vanaf de Kanaalstraat richting de Kanonstraat lopen

Bij het zien van de politie zette de man het op een lopen. De agenten zette de achtervolging in. De verdachte rende in de richting van het Westplein / Vleutenseweg, om vervolgens in de richting van het Wolff en Dekenplein te rennen. Eenmaal terug op de Vleutenseweg werd hij achterhaald en kon hij worden aangehouden.

Op de vlucht had de verdachte een 17-jarige jongen zonder vaste woon of verblijfplaats een plastic tas met een laptop weggegooid. De jongen werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Bij een levensmiddelenwinkel aan het Boven Clarenburg werd dinsdagmiddag een man aangehouden voor het stelen van levensmiddelen.

De beveiliging zag omstreeks 12.35 uur een man vreemd gedrag vertonen. De man nam goederen mee zonder deze af te rekenen. Eenmaal buiten de winkel werd hij staande gehouden en aan de inmiddels gearriveerde politie overgedragen. De 53-jarige verdachte uit Utrecht werd voor verhoor ingesloten op het bureau.