Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 30 oktober 2002.

Man aangehouden

TILBURG - Gisteravond rond negen uur kreeg de politie de melding dat een naar later bleek 18-jaruge man uit Tilburg zwemaspiraties had. Hij liep met ontbloot bovenlijf langs het kanaal aan de Oisterwijksebaan. Omstanders weten dit te voorkomen en de politie neemt de man mee naar het bureau om daar, onder het genot van een kop koffie, de lichaamstemperatuur van de man weer op peil te brengen. Aan het bureau blijkt dat de man gesignaleerd staat omdat hij niet terugkeerde van verlof terwijl hij in detentie zat. De verdachte is ingesloten.

Tilburgse beroofd

TILBURG - Gisteravond, tussen kwart voor tien en tien over tien, hebben twee tot nut toe onbekende mannen op een snorfiets, aan de Goirkekanaaldijk een 23-jarige Tilburgse vrouw beroofd van haar portemonnee met 25 euro en de mobiele telefoon. De vrouw, die op de fiets op weg was naar haar werk, werd aan de Goirkekanaaldijk door de twee daders tot stoppen gedwongen. De duopassagier van de bromfiets bedreigde de vrouw met een mes dat hij voor haar gezicht hield en eiste geld en de mobiele telefoon. Vlak voor de daders het hazenpad kozen kreeg de vrouw van een van de daders met de vuist een klap in het gezicht.

Aanhouding in verband met zware mishandeling

TILBURG - Vannacht om vijf over twaalf hebben agenten aan de De Riemerstraat een 23-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de zware mishandeling van een 45-jarige plaatsgenoot die meerdere harde klappen in het gezicht kreeg. Het slachtoffer is in verband met zijn verwondingen naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht. Waarom het duo met elkaar op de vuist ging is nog onduidelijk. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbreker aangehouden

TILBURG - Vannacht om kwart over twaalf hebben agenten in een winkel aan het Koningsplein een 35-jarige man uit Tilburg aangehouden. Rond vijf over twaalf kreeg de politie de melding dat men in een winkel aan het inbreken was. Als de agenten terplaatse komen zien ze dat er een ruit van de winkel is vernield. De inbreker die nog in de winkel is, wordt hierop aangehouden. Hij blijkt in zij fouillering een priem te hebben zitten. Die heeft de politie in beslaggenomen. De aangehouden verdachte wordt verdacht van meerdere strafbare feiten (diefstal en bedreiging). De man is ingesloten en de politie stekt een nader onderzoek in. Bij de inbraak werd nog niets weggenomen.

Met drank op achter het stuur

UDENHOUT - Vannacht om tien voor twee hebben agenten aan de Loonsehoek een 33-jarige man uit Udenhout aangehouden, nadat bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van 0,9. Hij kreeg een rijverbod en een geldboete van 190 euro mee naar huis.

Bron: Carel Bouman