Partij van de Arbeid

Den Haag, 30 oktober 2002

Vragen van het lid Rehwinkel (PvdA) aan de ministers van Economische Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid


1. Heeft u kennis genomen van het voornemen van de hoofddirectie van LG Philips Display om circa vijfentwintig procent te bezuinigen bij LG Philips Displays in Stadskanaal?

2. Bent u van mening dat deze bezuiniging een daling van het aantal arbeidsplaatsen en op termijn zelfs mogelijke sluiting van de fabriek tot gevolg kan hebben?

3. Bent u van oordeel dat zulks, naast de aankondiging van het verdwijnen van ongeveer 150 arbeidsplaatsen bij de halfgeleidersfabriek van Philips in Stadskanaal, de werkgelegenheid in Stadskanaal en omgeving verder aantast en dat dat onwenselijk is?

4. Welke invloed hebben de aangekondigde bezuinigingen bij LG Philips Displays volgens u op de positie van de halfgeleidersfabriek van Philips Stadskanaal?

5. Bent u bereid in overleg te treden met de directie van LG Philips Displays, teneinde de werkgelegenheid en de economische positie van het bedrijf te behouden en te versterken?

6. Bent u op de hoogte van eerdere Kamervragen over het verdwijnen van arbeidsplaatsen bij Philips in Stadskanaal en Hoogeveen en het antwoord hierop van de vorige minister van Economische Zaken, waarin zij onder andere schrijft dat "sluiting of inkrimping van bedrijven" in "met name het Noorden van Nederland" een "ongewenste ontwikkeling" is? Bent u dat met haar eens? Zo ja, welke maatregelen neemt u om de economische positie van het Noorden verder te versterken? (1)


1. Antwoord op eerdere Kamervragen van de leden Witteveen-Hevinga en Hindriks (beiden PvdA), Aanhangsel van de Handelingen, 2001-2002, 836.