Politie Gelderland-Midden


Rivierenland

---

Elst, grootscheepse afvalcontrole
Publicatiedatum: 30-10-2002

De politie heeft dinsdag een grootscheepse afvaltransportcontrole gehouden op de Stationsstraat in Elst. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten en ambtenaren van de Provincie en de Rijksverkeersinspectie. In totaal 24 transporten werden gecontroleerd, waarvan in 11 gevallen daadwerkelijk afval werd vervoerd. In 5 van die 11 bleek sprake te zijn van grensoverschrijdend vervoer. In twee gevallen werd proces-verbaal opgemaakt: eenmaal voor het ontbreken van houderschapsinformatie en eenmaal voor een verdacht kopertransport vanuit Roemenie. De laatste zaak wordt nog nader onderzocht. In twee gevallen werd proces-verbaal opgemaakt voor truckers die de maximumsnelheid hadden overschreden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld, 2 gewonden bij kettingbotsting A30
Publicatiedatum: 30-10-2002

Bij een verkeersongeval op de A30, tussen Ede en Barneveld, zijn woensdagochtend twee gewonden gevallen. Omstreeks 08.15 uur kwamen er diverse meldingen binnen bij de politie dat er meerdere voertuigen betrokken waren geraakt bij een kettingbotsing op de A30, tussen de toerit vanaf Barneveld en de aansluiting voor de A1. In de drukke ochtendspits, in combinatie met mist, waren al eerder een viertal auto's opelkaar gebotst op de A30. Betrokken voertuigen stonden nog op de rijbaan. Op dat moment wilde een 35-jarige inwoonster van Barneveld met haar auto vanaf de toerit Barneveld de A30 oprijden. Daarbij zag ze te laat dat het verkeer stilstond als gevolg van de eerdere aanrijding en botste tegen een 27-jarige man uit Scherpenzeel voor haar. Deze werd door de aanrijding opgeduwd tegen de voor hem stilstaande auto, bestuurt door een 56-jarige man uit Venlo. Bij de aanrijding raakten de 35-jarige Barneveldse en de 27-jarige man uit Scherpenzeel gewond. Zij werden met rug- en nekklachten overgebracht naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, onderzoek geweldpleging afgerond
Publicatiedatum: 30-10-2002

Het onderzoek naar de geweldplegingen op De Halte in Ede, in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 oktober jongstleden, is door de recherche afgerond. In de vroege ochtend van 25 oktober werden door de politie omstreeks 02.30 uur in eerste instantie 3 Veenendalers in de leeftijd van 21 tot 23 jaar aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een vechtpartij. Uit het daar op volgend onderzoek bleek het aantal verdachten uitgebreid te zijn naar 7. Het gaat om twee inwoners van Ede van 20 jaar en twee 22-jarige inwoners van Veenendaal. De Veenendalers stonden na cafébezoek buiten op straat toen de Edenaren voorbijkwamen. Een van de Veenendalers uit de groep, de 22-jarige, sprak een van de Edenaren aan, waarna onenigheid ontstond over een opmerking van een van de Edenaren. In de daarop volgende vechtpartij werden de Edenaren door de Veenendalers geschopt en geslagen.
Alle betrokkenen zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld en zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, onderzoek inbraak gemeenthuis afgerond
Publicatiedatum: 30-10-2002

De recherche heeft het onderzoek naar de inbraak op donderdagavond 24 oktober in het gemeentehuis aan de Bergstraat in Ede afgesloten. Bij de inbraak werd een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats door de politie aangehouden terwijl hij zich nog in het pand bevond. De man bleek enkele rekenmachines bij zich te hebben die hij later wilde verkopen en legde een bekennende verklaring af. Hij verklaarde zonder geld te zitten en van de opbrengst in zijn drugsgebruik te willen voorzien. Hij zal zich op 6 januari 2003 bij de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---