Ingezonden persbericht

Nieuwe plug-in voor Adobe Premiere 6.5 versnelt videocapture-proces voor editors

Gratis te downloaden software voor Windows ondersteunt Sony DSR-DU1 voor digitale video-opnamen

Amsterdam, 29 oktober 2002 - Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van netwerk-publishing, heeft vandaag de onmiddellijke beschikbaarheid aangekondigd van een gratis plug-in voor Adobe® Premiere® 6.5, met ondersteuning voor de nieuwe Sony DSR-DU1, een draagbaar schijfstation voor video-opnamen. De nieuwe plug-in voor Adobe Premiere maakt het mogelijk om video te bewerken rechtstreeks vanaf een DV-camera waarop de DSR-DUI is aangesloten. Hierdoor wordt het anders zo tijdrovende overzetten van onbewerkte videobeelden naar de vaste schijf van de computer tot een minimum beperkt.

"Onze nieuwe videoschijf en de plug-in voor Adobe Premiere 6.5 zijn ideaal voor het maken van video-opnamen op locatie. Dit is nog maar eens een voorbeeld van de reden waarom DVCAM van Sony het snelst groeiende professionele format in de geschiedenis is", aldus Bob Ott, Vice President Marketing van de Business Solutions and Systems Company van Sony Electronics. "De software van Adobe en de hardware van Sony vormen een krachtige combinatie, waarmee videomakers hun productiviteit fors kunnen opvoeren - voor onafhankelijke producties en bedrijfsproducties, elektronische opnamen op locatie en elektronische nieuwsreportages."

"Met de integratie van Premiere en de DSR-DU1 zetten Adobe en Sony hoogwaardige tools in de markt voor een groot aantal videomakers", aldus Bryan Lamkin, Senior Vice President voor de grafische producten van Adobe. "Adobe Premiere 6.5 wordt beschouwd als een belangrijke update, omdat video-editors hiermee de beschikking krijgen over een topproduct voor een zeer scherpe prijs. Door de nauwe samenwerking tussen Adobe en Sony is Premiere een van de eerste videobewerkingstools die de DSR-DU1 ondersteunt op het Windows-platform."

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe plug-in is vanaf heden beschikbaar voor Adobe Premiere 6.5 voor Windows en kan gratis worden gedownload op http://www.adobe.com/premiere.

Over Adobe Premiere 6.5
Adobe Premiere 6.5 is sinds augustus verkrijgbaar en bevat verbeteringen voor het maken van professionele en verzorgde videoproducties voor dvd, videotape, multimedia en het web. De nieuwe Preview-mogelijkheden (in real time) van Adobe Premiere 6.5 verhogen de productiviteit, doordat effecten, titels en overgangen meteen kunnen worden bekeken zoals ze tijdens het bewerken zijn gemaakt. Verder kunnen projecten met behulp van de nieuwe Adobe Title Designer worden aangekleed met titelsequenties van uitzendkwaliteit. De exportmogelijkheden zijn uitgebreid met functies voor MPEG-2-export en dvd-authoring.
Adobe Premiere 6.5 voor Windows® XP, 98SE, 2000, ME en Macintosh OS 9 en OS X is verkrijgbaar voor een geschatte verkoopprijs van EUR699 voor de volledige versie voor elk platform. De geschatte verkoopprijs voor de upgrade bedraagt EUR175 voor geregistreerde gebruikers. Adobe Premiere 6.5 maakt deel uit van de Adobe Digital Video Collection 8.0. Alle genoemde prijzen zijn geschatte verkoopprijzen, exclusief BTW. Meer informatie over de verschillende taalversies, prijzen, upgrades en ondersteuning voor andere landen vindt u op de website van Adobe op
http://www.adobe.com/products/premiere.

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing (http://www.adobe.com), werd opgericht in 1982 en ontwikkelt software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe, met het hoofdkantoor gevestigd in San Jose (Californië), is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld.
###

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo en Adobe Acrobat Reader zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.