Politie Amsterdam-Amstelland

Moederliefde
30-10-2002. Een hond die gistermiddag op het Museumplein agressief reageerde op mensen bleek slechts een goede moeder te zijn. De teef bleek net bevallen van zes pups. De moeder had haar kinderen ondergebracht in de kruipruimte van een pand aan het plein. Iedereen die in de buurt van het nestje kwam kreeg haar tanden te zien. De hond is met haar pups ondergebracht in een asiel waar goed voor het gezin wordt gezorgd.
Geheime deur
30-10-2002. Gistermiddag rond vijf uur is een zeer professionele hennepplantage in de Jordaan-Zuid ontmanteld. Na stankoverlast werd in een garage onder een pand een onderzoek ingesteld. Zo op het eerste gezicht werd niets opvallends in de ruimte aangetroffen. Toen een kast echter opzij werd geschoven, werd een toegangsluik ontdekt. Dit bleek toegang te verschaffen tot een verborgen ruimte met zes kamers. In die ruimte werden naast vijf kilo gedroogde hennep nog 1986 volgroeide planten, en 504 kweekplanten aangetroffen. Deze zijn samen met de apparatuur in beslag genomen.
Dronken: rijbewijs kwijt
30-10-2002. Vannacht tegen kwart over één zagen politiemensen een motorrijder diverse verkeersovertredingen maken. Zij reden achter de overtreder aan en zagen dat hij bij een manoeuvre bijna omviel. De 29-jarige motorrijder werd aangehouden omdat hij vermoedelijk teveel alcohol gedronken had. Op een politiebureau blies de man 600 ugl (1.35 promille). De man werd ingesloten en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg tevens een proces-verbaal voor de door hem gepleegde verkeersovertredingen.
Twee videotheken overvallen
30-10-2002. Gisteravond en vannacht hebben twee gewapende overvallen plaatsgevonden op videotheken.

Johan Huizingalaan
Gisteravond rond elf uur vond een gewapende overval plaats op een videotheek aan de Johan Huizingalaan. Een onbekende man kwam de zaak inlopen en haalde een vuurwapen te voorschijn. Hij bedreigde daarmee een klant en een personeelslid. Hij maakte een onbekend geldbedrag buit en vluchtte weg in een auto.

Jan van Galenstraat
Vannacht rond halfzes werd een overval gepleegd op een videotheek aan de Jan van Galenstraat. Een onbekende man kwam de zaak inlopen en haalde een groot mes tevoorschijn. Hij bedreigde het aanwezige personeelslid en maakte een onbekend geldbedrag buit. De overvaller verliet de videotheek en vluchtte weg op een fiets.
---

Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.

U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen.
Straatroven in Zuidoost
24-10-2002. De politie vraagt uw assistentie bij het oplossen van twee geweldadige straatroven in Zuidoost in de omgeving van metrostation Ganzenhoef.
Twee doden bij aanrijding
21-10-'02. Gisternacht rond één uur zijn bij een verkeersongeval op de Ookmeerweg twee jonge mannen om het leven gekomen. Beide slachtoffers, een bestuurder van 19-jaar oud en een 20-jarige passagier, zaten in een auto die tegen een boom tot stilstand kwam. De auto waarin de slachtoffers zaten reed over de Ookmeerweg in de richting van Badhoevedorp. In een flauwe bocht verloor de bestuurder, vermoedelijk door hoge snelheid waarmee werd gereden, de macht over het stuur. Een mogelijke wedstrijd tussen twee voertuigen is zeer waarschijnlijk de aanleiding van dit ernstige ongeval. De politie heeft drie mannen gearresteerd die ervan worden verdacht in de auto te hebben gezeten waarmee de race was aangegaan. De politie is op zoek naar mensen die de auto's hebben zien rijden.