Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 30-10-2002
Persberichten woensdagmorgen 30 oktober 2002 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Aanrijdingen met letsel

GASSELTERNIJVEEN Gistermiddag ontstond er een eenzijdig ongeval op de Drentse Mondenweg. De 33-jarige uit Gieterveen afkomstige bestuurder raakte met de rechterwielen in de berm waarna hij via de rijbaan in een aan de linkerzijde van de rijbaan gelegen sloot tot stilstand kwam. De man werd met schaaf en snijwonden overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal. De auto werd zwaar beschadigd.

HOOGHALEN Op de A28 ontstond gisteren aan het eind van de middag op het baanvak Beilen Assen een kop-staart aanrijding. Een 22-jarige uit Hoogeveen afkomstige bestuurster zag te laat dat haar 40-jarige uit Emmen afkomstige voorganger langzamer reed in verband met werkzaamheden ter plaatse. Hierbij botste zij op haar voorganger en slaat met haar auto over de kop waarna ze midden op de A28 tot stilstand kwam. Hierbij raakte haar auto total loss. De bestuurster kwam met wat spierpijn en een pijnlijke knie met de schrik vrij. Door de aanrijding ontstond er een file van ruim 8 kilometer. De brandweer, rijkswaterstaat en KLPD kwamen eveneens ter plaatse. De werkzaamheden hebben bijna 2 uren geduurd. De bestuurder die van achteren werd aangereden kwam eveneens met de schrik vrij.

Woninginbraak

ASSEN Gistermiddag is er ingebroken in een woning aan de Denneweg. Door een bij de deur liggende huissleutel kon deze geopend worden. Geld, een video en sieraden werden weggenomen.

Winkeldiefstal

HOOGEVEEN Een 29-jarige vrouw uit Geeuwenbrug is gistermiddag voor winkeldiefstal aangehouden. De vrouw verliet een winkel aan de Hoofdstraat met een paar schoenen ter waarde van 63,51 zonder deze af te rekenen. Toen het alarm af ging zette de vrouw het op een lopen. Ze werd door een medewerker van de zaak in de kraag gevat en overgeleverd aan de politie. Ze werd met een snelrechtdagvaarding de straat weer opgestuurd.

Aanvulling gewapende overval

MEPPEL De 36-jarige dader van de overval aan de Parallelweg is niet woonachtig in Beilen maar in Hoogeveen. Tevens bleek na eerste onderzoek dat de man de overval gepleegd had in verband met geldnood.

Hennepkwekerij opgerold

PEIZE Gistermiddag is aan de Lieverseweg een hennepkwekerij opgerold. In een schuur achter een boerderij werd een complete kwekerij aangetroffen met o.a. ongeveer 300 planten, lampen, luchtafzuigers, dompelpomp, koolstoffilters, transformatoren, ventilatoren en een beregeningsinstallatie. Deze spullen werden in beslag genomen. De eigenaar van het pand verklaarde de schuur te verhuren aan een 30-jarige man uit Roden. Deze zal gehoord worden.