Gemeente Ede

Gemeente richt twee gebieden in als 30km/u zone

Het college van B. & W. heeft in haar vergadering van vandaag besloten om geld vrij te maken voor de inrichting van twee 30km/u gebieden. Het gaat om het gebieden Ede-Midden en de Indische Buurt. In de wijken worden een aantal snelheidsremmende voorzieningen in de vorm van plateaus inritten en drempels aangelegd en aan de randen van het gebied worden borden geplaatst met de tekst 30 km/u zone. De maatregelen zijn besproken met en hebben de instemming van een meerderheid van de bewoners, hulpdiensten en politie.

Ede-Midden
In het uitvoeringsprogramma verkeersveiligheid en fiets is het gebied Ede Midden aangewezen om in te richten als 30 km/u gebied. Het gaat hier om het gebied binnen de Veenderweg, Schaapsweg, Verlengde Maanderweg en Klaphekweg. Het definitieve verkeersbesluit zal zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd. De uitvoering zal nog dit jaar beginnen, tenzij er bezwaren binnenkomen op het verkeersbesluit.

Indische Buurt
In het uitvoeringsprogramma verkeersveiligheid en fiets is ook opgenomen dat het gebied Indische Buurt in Ede (tussen de Molenstraat, Proosdijerveldweg, Veenderweg en Telefoonweg) wordt ingericht als 30 km/uur-zone. Om zowel het draagvlak als de ideeën van bewoners en belanghebbenden te peilen zijn twee werkavonden met bewoners gehouden. Tijdens de eerste avond zijn de problemen, oorzaken, doelen en oplossingsrichtingen in beeld gebracht. Op de tweede avond is met de aanwezigen overeenstemming bereikt over de te treffen maatregelen. Ook de juridische procedure rond dit verkeersbesluit is naar tevredenheid doorlopen. Nu het college het krediet beschikbaar heeft gesteld kan op korte termijn begonnen worden met realisatie.