Gemeente Ede

ADB's gaan intensief samenwerken

De Anti Discriminatie Bureaus in de gemeenten Ede en Veenendaal gaan intensief samenwerken om hun dienstverlening op een hoger niveau te tillen. Daartoe stellen zij op korte termijn een projectleider aan. De gemeenten Ede en Veenendaal krijgen voor dit project een subsidie van 134.449,67 van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

De Anti-discriminatiebureaus willen hun dienstverlening op vier punten verbeteren: de klachtenbehandeling, een gezamenlijk registratiesysteem, het invoeren van een antidiscriminatiecode bij instellingen en bedrijven en het opstarten van een website.

Klachtenafhandeling
De bureaus gaan intensiever samenwerken bij het behandelen van klachten. Dat leidt tot meer efficiency en tot het beter benutten van elkaars deskundigheid.

Registratie
Er komt een landelijk registratiesysteem voor het registreren van klachten over discriminatie. De bureaus in Ede en Veenendaal gaan dit systeem gezamenlijk invoeren.

Invoeren Anti-discriminatiecodes
De beide bureaus willen bij een belangrijk deel van de Edese en Veense bedrijven anti-discriminatiecodes invoeren. Dergelijke codes leiden er toe dat er bij bedrijven en instellingen meer aandacht komt voor anti-discriminatiebeleid.

Website
Met een gezamenlijke website willen de twee bureaus hun werkzaamheden nog meer bekendheid geven. Bovendien maakt een website het makkelijker om gevallen van discriminatie te melden.

Projectleider
Ede en Veenendaal zullen met ingang van 1 december 2002 een projectleider aanstellen die de samenwerking handen en voeten moet gaan geven. De projectleider zal vooralsnog tot 1 augustus 2004 aan het werk gaan.