Programmabureau Advies Overheid.nl

Provincie Frysln gaat chatten en discussiren met Friese jongeren

De provincie Frysln gaat periodieke chatsessies op de provinciale website met jongeren houden. Ook wordt de mogelijkheid geboden aan jongeren om op een discus-sieplatform te praten over maatschappelijke onderwerpen.

Doel van zowel de chatsessies als het discussieplatform is om tot 1 oktober 2003 minimaal 30 ideen te genereren, (onver-wachte) reacties te horen en onderwerpen uit te diepen.

De chatsessies zijn in eerste instantie gericht op de jongeren uit de bovenbouw van de tien scholen die deelnemen aan het jaarlijkse Fries Jeugdparlement. Het discussieplatform is bedoeld voor alle scholieren van het voortgezet onderwijs in Frysln. De bedoeling is om binnen een jaar minimaal 50 deelnemers te hebben. Afhankelijk van de resultaten zal daarna worden bekeken of de chatsessies en het discussieplatform verder uitgebreid zullen worden.

De chatsessies en het discussieplatform zijn niet de enige nieuwe uitbreidingen op de pro-vinciale website. De riscicokaart (een kaart die een beeld geeft van de risico's en de mogelij-ke effecten van incidenten die in onze provincie plaats kunnen vinden) is geheel vernieuwd. Verder is een een zogenaamde Bedrijventerreinenkaart en een virtuele tour door het Pro-vinsjehs op de site geplaatst. Ook is het mogelijk om een gratis abonnement te nemen op een wekelijkse digitale nieuwsbrief. Tot slot is de vormgeving van de pagina jongeren geheel vernieuwd.
(Bericht provincie Friesland)

www.ictu.nl