Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-10-2002
Persberichten regiopolitie Groningen
Woensdag 30 oktober 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: rijden onder invloed
Een 51-jarige automobilist uit Grootegast werd dinsdagavond op de Esdoornlaan betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg een seintje van een andere automobilist die op de Friesestraatweg reed en het vermoeden had dat de Grootegaster onder invloed reed. Dit bleek het geval want de man blies een promillage van
1.55. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt. Dezelfde nacht werd op de Beneluxweg een 46-jarige automobilist uit Groningen, die opviel door zijn rijgedrag, gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.55 en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg een proces-verbaal mee

Groningen: man vernielt lichtbak
Op het Gedempte Zuiderdiep werd dinsdagnacht een 30-jarige Stadjer aangehouden voor vernieling van een lichtbak van een café aan de Oosterstraat. De man liep bij het vernielen een wond aan zijn hand op. Na een bekennende verklaring over de vernieling werd hij voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De man, die onder invloed van drank en softdrugs was, kreeg een proces-verbaal.

Groningen: autokraker op heterdaad betrapt
Agenten betrapten dinsdagmiddag in de Pelsterstraat op heterdaad een 37-jarige man uit Groningen die een auto had opengebroken. De man viel op doordat hij eerst wat rondscharrelde in een parkeergarage. Buiten brak hij een autoportier open en nam een cd-speler uit de auto weg. Hij werd direct aangehouden en is voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Groningen: botsing tussen twee autos
Op de kruising van de Reviusstraat met de PC Hooftlaan verleende een 30-jarige automobilist uit Groningen dinsdagochtend geen voorrang aan een 63-jarige automobilist uit Paterswolde. Een bij de Stadjer inzittende 23-jarige vrouw liep door de botsing kneuzingen en een hersenschudding op.

Groningen: bedrijfsongeluk op scheepswerf
Op een scheepswerf aan de Stockholmstraat raakte dinsdagochtend een werknemer gewond aan zijn gezicht. Door nog onbekende oorzaak schoot een luchtslang, die onder hoge druk stond, los. Het slachtoffer kreeg de slang in het gezicht. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie is ingelicht over het bedrijfsongeval.

Groningen: hennepkwekerijen
In een actie heeft de politie dinsdagochtend twee hennepkwekerijen ontmanteld. In een bedrijfsruimte aan de Stavangerweg werd een kwekerij met 600 planten ontmanteld. Een 57-jarige vrouw uit Groningen die aanwezig was in het pand werd aangehouden. In haar woning aan de Vaargeul werd nog een kwekerij met 150 planten ontdekt. Voor nader verhoor over de kwekerijen werden nog een 29-jarige en een 31-jarige Groninger aangehouden. Naar aanleiding van klachten uit de buurt bracht de politie ook een bezoekje aan een woning aan de Radijsstraat. In een schuurtje werd een plantage met 32 potten aangetroffen. De reeds geknipte toppen hingen te drogen. Tegen de 48-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle planten en benodigdheden zijn afgevoerd voor vernietiging.

Wildervank: alcomobilist in de sloot
Een 31-jarige automobilist uit Muntendam is dinsdag even na middernacht door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. De man raakte op de Dalweg bij zijn woonplaats met zijn auto in de sloot. Toen de politie arriveerde, zat hij nog in de auto. Hij bleek onvast ter been te zijn en was zichtbaar onder invloed van alcohol. Na een ademanalyse aan het politiebureau bleek dat hij rond de 1.8 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto, die totaal vernield was door het ongeval, is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.

Veendam: fietser gewond bij botsing
Een 56-jarige fietser uit Sappemeer is dinsdagmiddag gewond geraakt toen hij op de kruising Golflaan met de Schilderslaan in Veendam in botsing kwam met een personenauto. Hij is met ongekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de op de voorrangsweg rijdende automobilist, een 32-jarige inwoner van Veendam. De beide voertuigen raakte licht beschadigd.

Delfzijl: man aangehouden voor mishandeling
Een 20-jarige inwoner van Delfzijl is dinsdagnacht aangehouden voor mishandeling bij de woning van een 39-jarige plaatsgenote aan de Polluxstraat. Betrokkene had in de woning ruzie gekregen met de vrouw, omdat hij haar vriend min of meer beledigde. Op een gegeven moment liep het zo hoog op, dat hij de vrouw een klap gaf. Nadat andere aanwezigen zich ermee bemoeiden, verliet de verdachte de woning. Hij heeft inmiddels de zaak bekend is weer op vrije voeten gesteld.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)