Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 30-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Getuigenoproep mishandeling
ALMERE Een 11-jarige jongen uit Almere is dinsdagmorgen rond 09:00 uur van zijn fiets geduwd. Hij fietste met zijn broertje over het Spoorbaanpad toen ze werden ingehaald door een scooter en een fietser. De laatstgenoemden vonden waarschijnlijk dat de broertjes niet snel genoeg aan de kant gingen. Hierop ontstond een woordenwisseling waarna de fietser de 11-jarige een duw gaf. De jongen viel en raakte buiten bewustzijn. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis maar mocht na controle weer naar huis. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen of mensen die meer weten over dit incident zich te melden, tel.: 0900- 8844.

Controles
EMMELOORD De politie heeft dinsdag samen met 3VO op drie scholen een verlichtingscontrole uitgevoerd. In totaal zijn ongeveer 355 fietsen gecontroleerd. Daarbij bleek de verlichting van zon 250 fietsen niet in orde te zijn. Deze fietsenbezitters hebben een kortingsbon gekregen om de verlichting te repareren. De politie zal de komende tijd blijven controleren op deugdelijke fietsverlichting.
LELYSTAD De politie heeft dinsdagmorgen op de Larserdreef een gordelcontrole uitgevoerd. In anderhalf uur tijd zijn 22 bekeuringen uitgedeeld.
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag op de Oosterdreef een algemene verkeerscontrole gehouden. In anderhalf uur tijd werden zestig autos gecontroleerd en 21 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het niet dragen van de autogordel.

ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag op het Spoorbaanpad een bromfietscontrole uitgevoerd. In totaal zijn 38 bromfietsen gecontroleerd en 19 bekeuringen uitgevoerd, voornamelijk voor het overschrijden van de constructiesnelheid (opgevoerd).

Aanhouding
ALMERE Een 18-jarige jongen uit Almere is dinsdagmorgen op het Ridderspoorpad aangehouden. Hij had een mes in zijn hand en bedreigde meerdere passanten. De politie heeft de verwarde jongen met behulp van peperspray aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding belediging
ZEEWOLDE Een 19-jarige Zeewoldenaar is dinsdagavond aangehouden voor belediging. Politieagenten spraken hem aan op zijn niet-sociale rijgedrag en vroegen naar zijn rijbewijs. De man vertelde dat hij die niet bij zich had waarop de agenten hem een bekeuring gaven. De man was het hier kennelijk niet mee eens en schold de agenten uit. Hij is vervolgens aangehouden en na verhoor op het politiebureau weer heengezonden.

Woningbrand
SWIFTERBANT De brandweer heeft dinsdagmiddag uit moeten rukken naar het Zonnebloempad voor een woningbrand. Daar had een pan met olie vlam gevat. De hoofdbewoonster is door ambulancepersoneel gecontroleerd. Olie of vet kan, als het te heet wordt, spontaan vlam vatten. Laat een pan met olie of vet dus nooit alleen!