EVD

Voorlichtingsbijeenkomst Zakendoen in Zuid-Afrika, 29 november 2002

---

Zuid-Afrika is een economisch opkomende markt met veel mogelijkheden en heeft grote behoefte aan internationale investeerders. De EVD organiseert in samenwerking met de Nederlandse Kamer van Koophandel voor Zuid-Afrika (SANEC) de voorlichtingsbijeenkomst Zakendoen in Zuid-Afrika. De bijeenkomst wordt gehouden op 29 november 2002.
Op die dag geven specialisten op het gebied van het zakendoen in Zuid-Afrika u informatie over de kansen voor uw bedrijf in Zuid-Afrika. De bijeenkomst wordt afgesloten met een echte Zuid-Afrikaanse wijnproeverij.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Indien u zich aanmeldt voor 26 november 2002, kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen.

Zuid-Afrika
Een handelsakkoord tussen Zuid-Afrika en de EU schaft sinds 1 januari 2000 de invoerrechten geleidelijk af. Binnen 12 jaar wordt een vrijhandelzone gecreëerd. Door de sterke devaluatie van de rand zijn veel Nederlandse producten echter duur geworden. Zuid-Afrika is daarom met name aantrekkelijk als investerings- en vestigingsland door bijvoorbeeld een joint venture aan te gaan met een lokaal bedrijf. Een kans voor bedrijven om vaste voet te krijgen op deze markt van 45 miljoen inwoners. Het land kan bovendien worden gebruikt als springplank naar de Southern African Development Community (SADC). Dertien Afrikaanse landen in de regio zijn hiervan lid en vertegenwoordigen een markt van 200 miljoen inwoners.

Sectoren
Voor het Nederlandse bedrijfsleven zijn vooral de volgende sectoren interessant:

* transport/infrastructuur

* milieu en duurzame energie

* agribusiness

* (eco)toerisme

* privatisering van overheidsbedrijven

Black economic empowerment
De regering heeft veel geld vrijgemaakt voor (beroeps)training en volwasseneneducatie voor de zwarte bevolking. 'Black economic empowerment', het werken naar een sterkere rol van zwarte en gekleurde Zuid-Afrikanen in ondernemingen, is een politieke en economische noodzaak om succesvol op de Zuid-Afrikaanse markt te opereren.

Locatie en kosten
De bijeenkomst wordt gehouden bij de Kamer van Koophandel Amsterdam, De Ruyterkade 5, Amsterdam. De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen 75,- euro per persoon. Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst.
Meer informatie
Wilt u meer informatie over de voorlichtingsbijeenkomst Zakendoen in Zuid-Afrika, dan kunt u contact opnemen met:

* Menno Schrok
Tel: (070) 379 70 13
E-mail: schrok@evd.nl

Wilt u nader geïnformeerd worden over Zuid-Afrika dan kunt u contact opnemen met onze regio-informatiemanager voor Zuid-Afrika:
* Remko Triezenberg
Tel: (070) 778 86 75
E-mail: zuid-afrika@info.evd.nl

Zuid-Afrika