Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-10-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.35 uur

Op examen geweigerd

NIEUWEGEIN Op dinsdag 29 oktober wilde een man examen afleggen, maar werd geweigerd.

Aan het begin van de middag meldde een 22-jarighe Rotterdammer zich in een zaal in een gebouw aan het Merweplein. In de zaal werden examens afgenomen voor beveiligingsmedewerker en de Rotterdammer wilde daar aan deelnemen. Hij bleek echter zo dronken dat hij door een examentoezichthouder werd geweigerd en hem werd verzocht het gebouw te verlaten. Hij kwam echter steeds terug. Na herhaaldelijk te zijn verwijderd en weer te zijn teruggekomen, werd de politie gewaarschuwd. In het bijzijn van de politie werd de man voor de laatste maal gevorderd het gebouw te verlaten. Tevens werd hem zeer duidelijk gemaakt dat als hij weer terug zou komen, hij zou worden aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man verliet het gebouw en kwam niet meer terug.

Bestuurder onder invloed

VIANEN Op dinsdag 29 oktober werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn auto bleek aanrijdingschade te hebben.

Rond 22.20 uur kreeg de politie de melding dat een vermoedelijk dronken automobilist over de Stuartweg reed. Onderweg daar naartoe kregen de politiemensen de melding van een getuige dat de verdachte inmiddels zijn auto op de Brugstraat had geparkeerd. Daarbij reed de verdachte zowel tegen de geparkeerde auto als ook tegen de geparkeerde auto achter hem op. De politiemensen troffen de verdachte, een 31-jarige man uit Vianen, nog in zijn geparkeerde auto aan.

Bij controle bleken de beide autos waar de verdachte tegenop was gereden, geen schade te hebben opgelopen. Wel viel op dat het linker voorspatbord van de auto van de verdachte geheel was opengereten. Het is nog onbekend hoe deze schade is ontstaan.

Daar de Vianees erg naar de alcohol rook, werd hij aangehouden. Hij saboteerde de ademanalyse en weigerde een bloedproef te ondergaan. Ook na de vordering van een Hulpofficier van Justitie aan de bloedproef mee te werken, bleef de verdachte weigeren.

De auto van de Vianees is in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal gemaakt voor het weigeren van de ademanalyse en van de bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt een onderzoek ingesteld of hij gezien de schade aan zijn auto mogelijk betrokken is geweest bij een aanrijding. Tevens bleek zijn auto niet te zijn verzekerd. Ook hiervoor krijgt de verdachte een bekeuring.

Aanrijding

HOUTEN Op dinsdag 29 oktober raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding met een andere auto.

Rond 19.15 uur reed een 49-jarige automobilist uit Houten over de Rondweg, komende uit de richting van de Weide en gaande in de richting van de Staart. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 34-jarige automobiliste uit Houten. Mogelijk doordat de automobiliste de bocht te ruim nam, kwam zij op de weghelft van haar tegenligger terecht en ontstond een aanrijding.

De 34-jarige automobiliste is met nekklachten per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht gebracht.

Dief aangehouden

NIEUWEGEIN Op dinsdag 29 oktober kon aan de hand van een getuigeverklaring een verdachte van diefstal worden aangehouden.

Rond 20.00 uur zag een getuige dat twee mannen bij een bouwterrein onder de Galecopperbrug goederen op een aanhangwagen aan het laden waren en vervolgens wegreden. Aan de hand van het kenteken achterhaalde de politie de eigenaar van de auto. Op het Utrechtse adres van de tenaamgestelde werd een onderzoek ingesteld. Daar werden de auto en de aanhangwagen met de gestolen goederen aangetroffen. De verdachten bleken een metalen frame te hebben gestolen. De politiemensen hielden daar aan de hand van het signalement een 23-jarige man uit Utrecht aan. Hij is in het politiebureau ingesloten. Naar de tweede verdachte wordt een onderzoek ingesteld.