Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-10-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.45 uur

Controle en boze automobilist

KOCKENGEN Op dinsdag 29 oktober heeft de politie op de Portengen een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond tussen 10.40 uur en 11.50 uur plaats en er werd gebruik gemaakt van de lasergun. In totaal reden elf bestuurders harder dan de toegestane 60 km/u en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u. Tevens werden twee bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel en één voor een verlopen APK uitgeschreven.

Een 54-jarige automobilist uit Kockengen die werd bekeurd, wond zich daar zeer over op. Na het in ontvangst nemen van de bekeuring, stapte de man gelijk in zijn auto en reed stevig weg. Daarbij liet hij zijn rijbewijs bij de agent achter. Daar de automobilist in Kockengen woonde, streek de politieman de hand over zijn hart en leverde het rijbewijs bij de man thuis af.

Aanrijding

MAARSSEN Op dinsdag 29 oktober raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Rond 07.50 uur reed een 37-jarige automobiliste uit Maarssen met haar auto over de Zuilense Ring, komende uit de richting van Maarssenbroek en gaande in de richting van de Rijksweg A2. Voor haar reed in dezelfde richting een vrachtwagen bestuurd door een 58-jarige man uit IJsselstein. De automobiliste zag te laat dat de vrachtwagen voor haar remde. Zij botste op de achterzijde van het voertuig.

De vrouw klaagde na de aanrijding over forse hoofdpijn en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Zij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Haar auto moest worden weggesleept.

Controles

WILNIS / BREUKELEN Op dinsdag 29 oktober heeft de politie op meerdere plaatsen een verkeerscontrole gehouden.

Tussen 11.00 uur en 12.00 uur vond een controle op de Provincialeweg N 212 in Wilnis plaats. Dertien bestuurders werden bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en voor geen geldige APK.

Op de Straatweg in Breukelen werd tussen 13.00 uur en 14.00 uur gecontroleerd. Drie automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, één voor een verlopen rijbewijs, twee voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en één voor het onnodig voeren van mistlichten. Tussen 15.15 uur en 16.45 uur werd weer op de Provincialeweg N 212 in Wilnis gecontroleerd. Twee bestuurders kregen een bekeuring voor niet handsfree bellen, twee voor het onnodig voeren van mistlichten, elf voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Fietser gewond

WOERDEN Op dinsdag 29 oktober raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.35 uur reed een 34-jarige automobilist uit Bodegraven vanuit een uitrit van een bedrijf aan de Finse Golf deze weg op om zijn weg via het Kattegat te vervolgen. Bij het verlaten van de uitrit verleende hij echter geen voorrang aan een voor hem van links komende 50-jarige fietser uit Woerden. Een aanrijding was het gevolg en de fietser kwam ten val.

Door de val liep de Woerdenaar een hoofdwond op en klaagde over pijn in zijn enkel. Hij is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden.