Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 30 OKTOBER 2002 begroting 2003
Burgemeester en wethouders hebben onlangs de begroting voor 2003 gepresenteerd. De gemeenteraad behandelt de begroting op 12 en 14 november aanstaande. De vergadering wordt gehouden in het gemeentehuis en begint beide dagen om 19.30 uur.
Elders in deze krant vindt u uitgebreide informatie over de begrotingsvoorstellen van b. en w.

aanvragen kapvergunning?

Een groene woonomgeving wordt vaak hoog gewaardeerd. Bomen spelen daar vaak een belangrijke rol in. Ook bomen in het open buitengebied, bijvoorbeeld bij woningen en boerderijen, vormen waardevolle landschappelijke elementen.
Dit groene aanzicht willen we allemaal graag behouden. Daarom moet voor het kappen van een boom of houtopstand vaak vooraf bij de gemeente een kapvergunning te worden aangevraagd. Deze aanvraag moet schriftelijk worden ingediend.
Aanvraagformulieren en een infoblad zijn bij de receptie van het gemeentehuis verkrijgbaar.

Lokale Agenda 21

Op 30 oktober (vandaag!) vergadert de werkgroep Lokale Agenda 21. De vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Voor informatie over LA21 kunt u contact opnemen met de heer A. Kuik van de gemeente Bedum (tel. 050-3018216).

scholing en werk?

Met ingang van 1 januari van dit jaar moeten gemeenten zich ook inspannen voor mensen die geen uitkering hebben of niet betaald werken.
Het gaat hierbij meestal om vrouwen van wie de partner betaald werk heeft.
De gemeente kan deze mensen bijvoorbeeld een scholingstraject aanbieden, waardoor de kansen op een baan worden vergroot. Wilt u van deze mogelijkheden gebruik maken dan moet zich eerst laten inschrijven als werkzoekende bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) te Winsum (Obergon 5).
U kunt natuurlijk even vooraf informeren naar de mogelijkheden. Neemt u daarvoor contact op met de afdeling Sociale Zaken (Anieke de Groote, tel. 050-3018202).

collecten en acties
Collecten in november:
04 t/m 09 november: Stichting Alzheimer Nederland 11 t/m 16 november: Stichting Hulp aan Roemenië

Acties in november:
25 t/m 29 november: Speculaasactie korfbalvereniging ARGO

Herinrichting Noordwolderweg te Bedum

Op donderdag 7 november a.s., aanvang 19.30 uur wordt er in het Trefcentrum te Bedum een inspraakavond gehouden over de vervanging van de riolering en de herinrichting van de Noordwolderweg te Bedum. Een plan ligt er nog niet. De bedoeling van de avond is namelijk om samen met de aanwezigen de knelpunten en de mogelijke oplossingen te inventariseren. Met de inspraakresultaten zal er in samenspraak met een afvaardiging van de aanwezigen een herinrichtingsplan worden gemaakt. Te zijner tijd zal hierover wederom een inspraakavond worden gehouden.
Uw inbreng is dus van groot belang voor de uiteindelijke inrichting van de Noordwolderweg!
Dus graag tot 7 november a.s.!
melding bouwvoornemen
De volgende melding bouwvoornemen is de afgelopen periode bij 25-10-2002 Het vergroten van een schuur aan Stationsweg 64 te Bedum. De melding ligt op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht),