Provincie Limburg

GS praten met Midden-Limburgse gemeenten (298)

Gedeputeerde Staten hebben de colleges van Burgemeester en Wethouders van de Midden-Limburgse gemeenten uitgenodigd voor een afzonderlijke gesprek over versterking van de bestuurskracht in iedere gemeente en in de regio als geheel. Deze uitnodiging komt voort uit de visie versterking bestuurskracht gemeenten in Midden-Limburg die door Provinciale Staten in oktober is vastgesteld.

In de gesprekken zal diepgaand worden ingegaan op de vraag hoe de gemeentebesturen aankijken tegen de verschillende oplossingsrichtingen in dit verband. Het gaat om het vinden van adequate en gedragen oplossingen voor de regio. Met name zullen aan de orde zijn intensivering van samenwerking zoals in de federatie van gemeenten Roerstad en/of verschillende varianten van samenvoeging zoals het initiatief van de zes Maaslandgemeenten en de ideeën van de CDA-Statenfractie over een nieuwe gemeentelijke indeling van Midden-Limburg. Uiteraard zijn de gemeentebesturen vrij daarbij hun eigen inbreng te hebben.
De provinciale delegatie bestaat uit de gedeputeerden Haazen, Evers en Eurlings. Het overleg zal de komende maanden worden gevoerd. 30-10-2002 10:29