Provincie Limburg

Ontwerpplan Bedrijventerreinen Zuid-Limburg vastgesteld (299)

Bijna 150 ha nieuw bedrijventerrein tot 2010

GS hebben het ontwerpplan Bedrijventerreinen Zuid-Limburg vastgesteld. Hiermee geven GS antwoord op de vraag waar ruimte in Zuid-Limburg gevonden kan worden voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen. Het betreft locaties in de gemeenten Beek en Meerssen, Brunssum en Eijsden. Uit onderzoek blijkt dat kan worden volstaan met in totaal 147,5 ha tot 2010. Dit is 27,5 ha minder dan Provinciale Staten in 2001 hadden geraamd. Het ontwerpplan is een aanvulling van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL).

Het ontwerp duidt ook de contouren voor de omgeving van de luchthaven Maastricht-Aachen Airport-Oost (MAA) en voor Eijsden aan. Voor het ontwerp zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd zoals een economische haalbaarheidsstudie en een milieueffectrapportage met een ecologisch veldonderzoek. Een belangrijke conclusie is dat op geen van de zoeklocaties de realisering van een bedrijventerrein leidt tot vernietiging van beschermde natuurgebieden zoals aangegeven in de Provinciale Ecologische Structuur. Vaststelling van deze POL-aanvulling door Provinciale Staten is voorzien in februari 2003.

Maastricht-Aachen Airport-Oost
Het bedrijventerrein MAA-Oost heeft een bruto-omvang van 72,5 ha en ligt in de gemeenten Beek en Meerssen. Dit terrein is bedoeld voor bedrijven die met de luchthaven te maken hebben. Daarnaast wordt ruimte geboden voor transport en distributiebedrijven en voor algemene hoogwaardige bedrijven uit het segment Modern gemengd en bedrijvenpark. MAA-Oost sluit aan op het huidige luchthaventerrein.

Hendrik-terrein
Het Hendrik-terrein heeft een bruto-omvang van 50 ha en ligt in de gemeente Brunssum. Het terrein is bedoeld voor bedrijven op het gebied van Transport en Distributie en voor grootschalige bedrijven uit het segment Gemengdplus.

Panneslager
Panneslager heeft een bruto-omvang van 25 ha en ligt in de gemeente Eijsden. Dit terrein is bedoeld voor bedrijven in het segment Moderngemengd en bedrijvenpark.

Inzage
Het ontwerp ligt van 5 november tot en met 2 december ter inzage in de bibliotheek van het Gouvernement en bij de gemeenten Beek, Meerssen, Eijsden en Brunssum. Op www.limburg.nl is het ontwerp in te zien op de pagina "POL aanvullingen" ( - Wat doen we - POL - POL aanvullingen -). 30-10-2002 10:30