Gemeente Velsen

Velsen, 29 oktober 2002

Drukke zondag voor 25 medewerkers Openbare Werken Veel bomen geveld door storm. Rijkerspark tijdelijk afgesloten

Door de zware storm van zondag 27 oktober jl. zijn in de hele gemeente veel bomen geveld.
25 medewerkers van de afdeling Openbare Werken zijn, samen met de brandweer en politie, de gehele dag druk geweest om de veiligheid op de openbare weg te kunnen blijven garanderen. Daarbij ging het vooral om het opruimen van omgewaaide bomen en afgebroken takken, maar ook bouwhekken, lichtmasten, verkeerslichten, bouwmateriaal en dakbekleding werden veilig gesteld.

In totaal zijn in de gemeente zo'n zestig bomen omgegaan in de bebouwde kom, waarvan er ca. twintig in Velserbroek. Daarnaast staan er nog zo'n tachtig bomen los, die verwijderd moeten worden. Ook in de parken zijn veel bomen omgewaaid. Zowel in Beeckestijn als in Velserbeek zijn zo'n tien bomen gesneuveld, in Kennemergaarde drie. In de parken kunnen grote halfafgebroken takken, losse boomtoppen en dood hout ook nu nog gevaarlijk zijn voor wandelaars. Het Burgemeester Rijkerspark in Santpoort-Noord is daardoor zelfs tijdelijk afgesloten voor het publiek. Ook in de andere parken kan het nog gevaarlijk zijn. De prioriteit wordt nu eerst gegeven aan het verwijderen van gevaarlijke bomen en takken binnen de bebouwde kom, daarna worden de parken aangepakt.

Omgewaaide bomen, afgevallen takken of ander 'stormafval' van particuliere tuinen of huizen moet zo snel mogelijk van de openbare weg worden gehaald. Bewoners zijn hiervoor zelf verantwoordelijk.