Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 30-10-2002
Persberichten district Sittard (HP 12.00 uur) Woensdag 30 oktober 2002

Sittard, rijden onder invloed.

Een 62 jarige inwoner van Sittard is woensdagmorgen 30 oktober 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in en personenauto.
Een politiepatrouille zag de automobilist omstreeks 00.45 uur over Hemelsley te Sittard te Sittard rijden. De bestuurder werd een stopteken gegeven en kort daarna gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek hij naar drank te ruiken, welk drankgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. De automobilist werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.3 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Geleen, gewond bij verkeersongeval.
Een 48 jarige automobilist uit Geleen is dinsdagavond 29 oktober 20902 op de Kampstraat te Geleen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Omstreeks 18.50 uur verleende een 35 jarige automobilist uit Geleen bij het oprijden van de Kampstraat geen voorrang aan een 48 jarige automobilist waardoor een frontale aanrijding volgde. Beide voertuigen werden door de aanrijding zwaar beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept. De 48 jarige automobilist liep door de aanrijding nekletsel op waardoor een ambulance ter plaatse moest komen. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Enkele nekkneuzingen werden vastgesteld maar het slachtoffer behoefde niet opgenomen te worden. De politie maakt proces-verbaal op.

Elsloo, woninginbraak.
Dinsdag 29 oktober 2002 heeft tussen 15.15 en 20.20 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Mergelakker te Elsloo. De bewoners die rond 20.20 uur terug aan hun woning kwamen bemerkten dat tijdens hun afwezigheid er ongewenst bezoek was geweest. Zij troffen een geforceerd bovenlicht aan waardoor de inbreker in de woning kon geraken. De gehele woning bleek doorzocht te zijn. Ontvreemd werden een audio-installatie, een telefoon, een antieke klok, enkele postzegelalbums en diverse sieraden. Van de inbraak werd door de benadeelde aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, winkeldieven aangehouden.
De politie heeft dinsdagavond 29 oktober 2002 twee winkeldieven aangehouden die door personeel van een supermarkt aan de Brugstraat te Sittard werden betrapt.
Het tweetal, een 50 jarige man en een 41 jarige vrouw, beiden woonachtig te Beek namen in de supermarkt voor slechts enkele euros aan drank en etenswaren weg. Toen zij aan de kassa niets afrekenden en de winkel wilden gaan verlaten werden zij door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam het tweetal mee naar het politiebureau waar tegen hen proces-verbaal werd opgemaakt. Beiden kregen een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor konden zij in de loop van de avond huiswaarts. De gestolen spullen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Sittard, fietsdief aangehouden.
De politie heeft dinsdagmiddag 29 oktober 2002 een 26 jarige inwoner van die stad aangehouden verdacht van het plegen van een fietsdiefstal.
Een getuige meldde de politie telefonisch dat hij gezien had hoe een man, waarvan hij een goede beschrijving kon geven, op een fiets reed welke recent van een familielid gestolen was. Een politiepatrouille reed daarop naar de getuige toe en trof deze op de Mgr. Vranckenstraat te Sittard. Al pratende met de getuige attendeerde deze de politie op een fietser die naderde. Het bleek dezelfde man te zijn die de getuige eerder op de gestolen fiets had zien rijden. De politie hield de fietser staande en gevraagd naar de hertkomst van de fiets kwam het verhaal van: "Gekocht van een onbekende bij het station". De man werd daarop aangehouden. Het bleek een veelpleger te zijn die opnieuw bekeurd werd, nu voor het plegen van diefstal cq heling van de fiets. Na verhoor werd hij in vrijheidgesteld. Hij heeft een schriftelijke waarschuwing van de politie gekregen dat hij bij het plegen van opnieuw een misdrijf weer zal worden aangehouden maar dan in verzekering zal worden gesteld en meteen zal worden voorgeleid aan de Officier van Justitie. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.