Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-10-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.20 uur) Woensdag 30 oktober 2002

Maastricht, winkeldiefstal.
De politie heeft dinsdagmiddag 29 oktober 2002 een 26 jarige inwoner van Maastricht op heterdaad betrapt kort nadat hij een bronzen beeldje uit de etalage van een designwinkel aan de Sint Pieterstraat had weggenomen.
Een getuige zag dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur een man uit de betreffende winkel komen met een bronzen paardje in zijn handen. Omdat hij het niet vertrouwde stelde de getuige de eigenaar van de winkel in kennis van de mogelijke diefstal. De eigenaar stelde vast dat uit de etalage een bronzen paardje was weggenomen met een winkelwaarde van ruim 1500 euro. De politie werd daarop gewaarschuwd. Op straat, lopende in de richting van de Grote Looiersstraat, werd de dief nog aangetroffen. Toen deze bemerkte dat zowel de getuige als de eigenaar van de winkel achter hem aan kwamen, liet hij het beeldje achter en zette het op een lopen. De inmiddels ter plaatse gekomen politie zette meteen een achtervolging in. De dief verborg zich in een trappenhuis naar een kelder van een studentenhuis aan Achter de Molens waar hij op aanwijzingen van getuigen door de politie werd aangehouden.
Hij werd aan het politiebureau ingesloten. Daar bleek dat hij nog een straf van 33 dagen moest uitzitten wegens een eerder gepleegde diefstal. Het bronzen beeldje is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar die van de diefstal aangifte heeft gedaan bij de politie.

Meerssen, licht gewond bij verkeersongeval.
Een 80 jarige automobilist uit Meerssen heeft dinsdagmiddag 29 oktober 2002 omstreeks 14.30 uur op de Humcoverstraat te Meerssen een verkeersongeval veroorzaakt waarbij hij een bromfietser aanreed. De automobilist reed vanaf Op de Beuklel linksaf de Humcoverstraat in en verleende geen voorrang aan de 16 jarige bromfietser uit Ulestraten. Deze kwam ten val en bezeerde daarbij zijn knie. Een huisarts en personeel van een ter plaatse ontboden ambulance boden eerste hulp. Het slachtoffer hoefde verder niet naar het ziekenhuis vervoerd worden. Het bleef gelukkig alleen bij een gekneusde en pijnlijke knie. De bromfiets van het slachtoffer werd flink beschadigd. De auto liep lichte schade op. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het niet verlenen van voorrang.

Maastricht, snelheidscontroles.
Maandag 29 oktober 2002 hebben in Maastricht op meerder plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. Deze vonden plaats tussen13.30 en 16.15 uur op de Brusselseweg, de Malbergsingel en de Via Regia. In het totaal werd de snelheid gemeten van 1437 motorvoertuigen waarvan 185 bestuurders harder reden dan de geldende snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Maastricht, beurs gestolen tijdens sporten.
Een 19 jarige inwoonster van Maastricht heeft dinsdagavond 29 oktober 2002 bij de politie aangifte gedaan dat zij tijdens het sporten in een sporthal gelegen aan de Sorbonnelaan te Maastricht bestolen werd. Het slachtoffer had haar beurs in de kleedkamer in haar rugzak achtergelaten. Toen zij van het sporten terug kwam in de kleedkamer miste zij uit haar rugzak de beurs met daarin ongeveer 20 euro, een bankpasje en haar Ov-jaarkaart. Kort daarna deed zij van de diefstal aangifte bij de politie.

Maastricht, vernieler aangehouden.
Woensdagmorgen 30 oktober 2002 heeft de politie een 32 jarige inwoner van Maastricht aangehouden kort nadat hij op de Avenue Ceramique te Maastricht een ruit van het gebouw van Rijkswaterstaat had ingegooid. Een getuige had de vernieling zien plaatsvinden en waarschuwde de politie waarbij hij een goed signalement van de dader kon geven. Bij het instellen van een onderzoek in de omgeving trof een politiepatrouille in de directe omgeving een man aan die aan het signalement van de dader voldeed. Hij werd daarop aangehouden. De verdachte verkeerde behoorlijk onder invloed van alcoholische drank en wist zich niets meer te herinneren wat hij gedaan had. Hij werd ingesloten ter ontnuchtering en voor verder onderzoek.