Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 30-10-2002
1e persbericht van woensdag 30 oktober 2002

Politieberichten

Eindhoven / Geldrop: Verdachten aangehouden
Dinsdagmorgen om 10.00 uur is in het politiebureau aan de Mathildelaan een 32-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man verscheen vrijwillig aan het politiebureau. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging, gepleegd op 7 september jl. op het Stratumseind. Zijn mededader, een 33-jarige man uit Geldrop is woensdagmorgen om 8.30 uur in Geldrop aangehouden. Bij de geweldpleging raakte een 28-jarige man uit Eindhoven raakte gewond aan zijn hoofd. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten overval aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek door de politie afdeling Gemert/Laarbeek zijn op dinsdagmorgen rond 8.25 uur in Eindhoven 2 mannen, 35 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Zij worden verdacht van een overval op een 28 jarige man in Handel, gepleegd op 3 mei jl. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt en onder bedreiging van een mes gedwongen tot afgifte van geld. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Woensdagmorgen is op de Aalsterweg een roodlichtcontrole gehouden. 6 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht

Eindhoven: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt Een man van 30 uit Eindhoven is woensdagochtend rond 2.30 uur op de Edisonstraat aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Uit een blaastest bleek hij een alcoholpromillage van 1,25 te hebben. Omdat het niet de eerste keer was dat de man dronken achter het stuur van een auto zat, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Eindhoven: Vrouw dronken achter stuur
Een vrouw van 64 uit Heeze is dinsdagavond rond 21.30 uur aangehouden omdat ze dronken achter het stuur van een auto zat. De vrouw reed over de snelweg A67 er hoogte van Eindhoven. Uit een blaastest bleek ze een alcoholpromillage te hebben van ruim 0,85. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur mocht ze weer vertrekken.

Helmond: Verdachte aangehouden
Dinsdag is te Weert een 37-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij had daar in de trein meerdere personen bedreigd en beledigd. Bij de verdachte werd een pinpas aangetroffen afkomstig van een diefstal te Helmond, gepleegd tussen 25 oktober en 28 oktober. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau. Hij wordt morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Eersel: Auto gestolen uit bedrijf
Bij een inbraak bij een bedrijf aan de Lange Voren is woensdagochtend rond 3.00 uur een auto weggehaald. Eerst is een ruit van een roldeur ingeslagen, waarna er met een auto die in het bedrijf stond door een grote toegangsdeur is gereden. Daarna is een andere auto uit het bedrijf meegenomen. Het gaat om een groene Opel Astra (TR-SV-20). De andere auto is bij het bedrijf achtergelaten.

Someren: Man en vrouw aangehouden voor bedreigen buren Een 38-jarige man en zijn 27-jarige vriendin zijn dinsdagmorgen rond 9.30 uur in hun woning aan de Sijlkensstraat aangehouden omdat ze hun buren zouden hebben bedreigd. De aanleiding hiervoor was een zakelijk conflict tussen beide partijen. De man en de vrouw zitten nog vast. De man wordt vrijdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Den Bosch. Het is nog onbekend wat er met de vrouw gaat gebeuren.

Leende: Diefstal uit een woning
Tussen dinsdagavond 19.45 en woensdagmorgen 0.30 uur is uit een woning op de Margrietlaan een portemonnee met geld en een pasje gestolen. Het is niet duidelijk hoe men de woning binnenkwam.