Korps: Friesland, plaats: Fryslân 30-10-2002
Politieberichten van 30/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: straatroof
Dinsdag omstreeks 20.30 uur werd een 37-jarige inwoonster van Leeuwarden op het Emmaplein aangesproken door een onbekende man. De man vroeg geld aan de vrouw en had daarbij een mes in zijn handen. Het slachtoffer schrok van het mes en voelde zich hierdoor bedreigd. De vrouw werd gedwongen naar de dichstbijzijnde pinautomaat te lopen. Dit zou volgens de man de pinautomaat op het Cambuurplen moeten zijn. Onder bedreiging van het mes werd de vrouw gedwongen die richting uit te lopen, terwijl de verdachte naast haar liep. Op het Cambuurplein stond een politiewagen, waarop de verdachte besloot met het slachtoffer naar de Bleeklaan te lopen, alwaar zij werd gedwongen geld te pinnen. Het slachtoffer heeft twee keer gepind en het geld (een paar honderd Euro), nog steeds onder bedreiging van het mes, aan de verdachte afgegeven. De verdachte is vervolgens weggelopen in de richting van het Vliet. De verdachte was een jongeman van ongeveer 25 jaar oud, lengte 1.70 meter, kort zwart haar, lichtgetint. normaal postuur, sprak Nederlands zonder accent. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden, telefoonnummer 0900 - 8844.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Afeglopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Noordersingel. Een ruit in de voordeur werd vernield. Een beeldscherm (flatscreen), die in de hal van het bedrijf stond, werd weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal personenauto
Van dinsdag op woensdag werd vanaf de Aert van der Neerstraat een personenauto, merk Volkswagen Passat, kleur zwart, voorzien van het kenteken HD-HV-74 weggenomen. De schade bedraagt ongeveer 4000 Euro. De eigenaar, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272