Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

woensdag 30 oktober 2002

Politie houdt dronken automobilist aan

BREDA: De politie heeft vannacht op de Provooststraat omstreeks 02.30 uur een 40 jarige man uit Breda aangehouden voor het besturen van zijn motorvoertuig, onder invloed van alcohol.

Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. De man beschikte niet over een rijbewijs omdat dit vorig jaar was ingevorderd. Hij was al twee keer eerder aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Hij moet in februari 2003 voor de zaak van vannacht voor de politierechter verschijnen.

Verkeerscontroles in het Centrum

BREDA: De politie van het team Centrum heeft gisteren op diverse plaatsen in het werkgebied verkeerscontroles gehouden.

Zo werden circa 20 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die in strijd met de bepalingen over de Houtmarkt / Oude Vest en Karnemelkstraat reden. Het gebeurt immers geregeld dat voetgangers gehinderd worden en de BBA bussen opstoppingen hebben. Ook wordt de bussluis op de Houtmarkt regelmatig beschadigd omdat (vracht) auto`s hier toch snel overheen proberen te rijden. Ook kregen dertien bestuurders een bekeuring die vanaf de Haagdijk rechts af sloegen. Zeven verkeersdeelnemers kregen een prent omdat ze het rode verkeerslicht op de Prinsenkade negeerden.

Autodiefstal

BREDA: Vanaf de Kloosterlaan te Breda is de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 oktober jl. een grijze volkswagen Golf ontvreemd, vvhk RX-19-DK

Bedrijfsongeval

PRINSENBEEK: Hedenmorgen omstreeks 08.40 uur vond bij sloopwerkzaamheden aan de Schutsestraat te Prinsenbeek een bedrijfsongeval plaats. Een werknemer van het bedrijf raakt gewond.

Een werknemer van een sloopbedrijf kwam tijdens het demonteren van een garagedeur van een loods, klem te zitten met zijn rechterarm tussen een veer, die zorgt dat de deur automatisch open en dicht gaat. Het slachtoffer liep letsel op aan deze arm en werd door de GGD vervoerd naar het Amphiaziekenhuis locatie Langendijk. Door de arbeidsinspectie wordt ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Beroving

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Bosschenhoofd is zondagmorgen 27 oktober jl. omstreeks 11.00 uur op de Biesdonkweg door een groep jongeren beroofd. Het slachtoffer deed hier gisteren aangifte van bij de politie.

Hij liep op het trottoir en werd ingesloten door een groep van circa 8 jongeren. Zij pakten hem vast en smeten hem op de grond. Hij voelde dat terwijl hij op de grond lag, zijn broekzakken doorzocht werden. De daders hebben een zilverkleurige Sony diskman sigaretten en een portemonnee gestolen. Het waren volgens het slachtoffer getinte jongens waarvan één een zwart ringbaardje had. Na de beroving is de jongeman doorgelopen naar het station en naar huis gegaan.

Auto in brand

BREDA: Vannacht is omstreeks 04.30 uur door nog onbekende oorzaak op de parkeerplaats van een flat aan de Kasterleestraat een personenauto uitgebrand. Vier andere auto`s die in de nabijheid van deze auto geparkeerd stonden liepen eveneens schade op. De brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft inmiddels vier van de vijf benadeelden kunnen bereiken en hen in kennis gesteld

Inbraken in woningen

BAVEL: In Bavel heeft men vannacht omstreeks 05.30 uur gepoogd in te breken in een woning aan de Lange Bunder te Bavel. Men heeft middels gaatjes boren in het kozijn aan de achterzijde gepoogd de woning binnen te dringen. Men is vermoedelijk door het afgaan van het alarm gestoord.

BREDA: De nacht van maandag 28 oktober jl. op dinsdag 29 oktober jl. heeft men diverse goederen gestolen uit een woning aan de Vlielandstraat te Breda. Men heeft diverse audioapparatuur alsmede sierraden ontvreemd. Vermoedelijk heeft men de niet afgesloten achterdeur gebruikt om binnen te komen.

Bron: Willem van Hooijdonk