Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

zorgvraag

Afschrift van brief over eerste hulp bij zorgvraag

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DBO-CB-U-2319427

30 oktober 2002

In antwoord op uw brief van 20 september j.l., waarin u mij verzoekt u op de hoogte te stellen van mijn antwoord op de brief van Verzorgingshuis Schutsmantel te Bilthoven, zend ik u een afschrift van mijn antwoord.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

drs. Clémence Ross-van Dorp

Afschrift van brief over eerste hulp bij zorgvraag 1. Afschrift van brief over eerste hulp bij zorgvraag

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Stuurgroep project regiovisie "aanvullende zorgvoorzieningen" t.a.v. mw. M.C.J. Meijs-Joosten, voorzitter
Gregoriuslaan 35
3723 KS Bilthoven

Ons kenmerk Inlichtingen bij Doorkiesnummer Den Haag DVVO-ZV-U-2314433 19 september 2002 Onderwerp Bijlage(n)
Uw brief Eerste hulp bij zorgvraag 2 augustus 2002

Geachte mevrouw Meijs,
Uw brief van 2 augustus 2002 is gericht aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Omdat het onderwerp van uw brief een terrein betreft waarmee ik in het bijzonder ben belast, zal ik uw brief beantwoorden. Ik begrijp dat u de afgelopen twee jaar bij wijze van experiment alle bewoners van serviceflats en woonzorgcomplexen in Zeist en De Bilt het zorgproduct `Eerste Hulp bij Zorgvraag' (EHBZ) heeft aangeboden. Tot en met 2002 wordt dit gefinancierd uit de reikwijdtegelden van het zorgkantoor en het is onduidelijk of deze wijze van financiering ook in 2003 beschikbaar is en financiering op andere wijze blijkt niet te realiseren. U wilt de EHBZ echter graag voortzetten en legt aan mij de vraag voor door wie en hoe dit aanbod betaald kan worden. Om het aanbod te kunnen continueren dan wel het op tijd af te bouwen, zou u graag voor half september van mij ver- nemen wat de mogelijkheden hiervoor zijn.
Het is zeker niet mijn bedoeling initiatieven zoals het uwe onmogelijk te maken, integendeel. Minimaal kunt u er voor 2003 dan ook vanuit gaan dat er een continuering komt van mid- delen voor reeds bestaande activiteiten die in 2002 en 2001 vanuit de zogenaamde reik- wijdtegelden zijn gefinancierd. Zodra er meer bekend is over de vorm - een tijdelijke subsi- dieregeling `extramurale dienstverlening' of een verlenging van de beleidsregel overige reik- wijdteverbreding - en de omvang van de middelen hoort u dit via uw zorgkantoor of via uw brancheorganisatie.

Postbus 20350 Bezoekadres: Correspondentie uitsluitend Internetadres: 2500 EJ DEN HAAG Parnassusplein 5 richten aan het postadres www.minvws.nl Telefoon (070) 340 79 11 2511 VX DEN HAAG met vermelding van de Fax (070) 340 78 34 datum en het kenmerk van deze brief.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Blad
2
Kenmerk
DVVO-ZV-U-2314433
Ik wens u veel succes toe met uw werkzaamheden. Met vriendelijke groet,
De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,
namens deze,
de directeur Verpleging, Verzorging
en Ouderen,
drs. ing. A.H.J. Moerkamp