Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-10-2002
Persberichten district Heerlen (HP 13.30 uur) Woensdag 30 oktober 2002

Heerlen, rijden onder invloed.

De politie heeft dinsdagmiddag 29 oktober 2002 tegen een 42 jarige inwoner van Heerlen proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Bij een conflictinterventie in de woonwijk Vrusschemig te Heerlen bemerkte de politie omstreeks 14.45 uur dat een van de betrokken partijen alcohol gedronken had. Omdat de man ter plaatse gekomen was met de auto werd hem een rijverbod opgelegd en nog eens uitdrukkelijk op het hart gedrukt het rijverbod na te leven.
Kort daarna werd ondanks het rijverbod de auto rijdend aangetroffen op de Dr. Clemens Meulemanstraat te Heerlen met de man achter het stuur die eerder een rijverbod had gekregen. De bestuurder werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Daar werd van hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.8 promille. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts met een dagvaarding op zak om zich bij de Officier van Justitie te verantwoorden.

Heerlen, stadstraverse in Heerlen gedeeltelijk afgesloten na aanrijding.
Dinsdagavond 29 oktober 2002 vond omstreeks 17.45 uur op de stadstraverse te Heerlen ter hoogte van In de Cramer een kopstaart aanrijding plaats tussen vier personenautos waardoor de rijbaan in de richting van Kerkrade geheel geblokkeerd werd. De politie sloot de autoweg daarna tijdelijk af en het verkeer werd omgeleid via de afrit Heerlen Noord. Twee inzittenden van de betrokken personenautos moesten in verband met nekletsel worden overgebracht naar het Atrium ziekenhuis te Heerlen, maar konden na onderzoek en behandeling weer huiswaarts. De vier betrokken voertuigen moesten alle door een bergingsbedrijf van de stadtraverse worden weg getakeld. De brandweer diende vervolgens het wegdek te reinigen omdat er diverse vloeistoffen afkomstig uit de beschadigde autos over het wegdek waren gestroomd. Omstreeks 21.20 uur kon de stadtraverse werd worden vrij gegeven.

Nuth, winkeldiefstal.
Een 57 jarige inwoner van Heerlen is dinsdagavond 30 oktober 2002 op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal in een grootwinkelbedrijf gelegen aan de Thermiekstraat te Nuth. De man rekende omstreeks 21.00 uur aan de kassa een paar dameslaarsjes niet af en wilde het winkelbedrijf verlaten. De beveiligingspoortjes deden hun werk en het alarm trad in werking. De man werd daarop door het personeel gecontroleerd en ontkende een diefstal ten stelligste. Onder zijn kleding bleek hij toch een paar laarsjes verstopt te hebben. De gewaarschuwde politie nam de inwoner van Heerlen mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden in het kader van snelrecht ten bedrage van 190 euro. Daarna werd hij in vrijheid gesteld. De laarsjes zijn in bezit gesteld van de rechtmatige eigenaar.

Heerlen, dronken bestuurder verzet zich tegen politie. Een 33 jarige inwoner van Heerlen is dinsdagavond 29 oktober 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Bij zijn aanhouding verzette hij zich en moest in de boeien geslagen worden. Op de Mesdagstraat te Heerlen reed omstreeks 22.10 uur een bestuurder van een personenauto in een bocht dermate kort langs het trottoir dat een politiepatrouille het vermoeden kreeg dat de bestuurder wel eens gedronken kon hebben. De auto werd daarop nagereden waarbij bleek dat de bestuurder behoorlijk slingerend met zijn auto reed. De bestuurder kreeg een stopteken waaraan werd voldaan. Bij de daarop volgende controle bleek de bestuurder wisselende stemmingen te vertonen. De ene keer erg rustig, het moment daarna erg recalcitrant en tegenwerkend. Daarnaast rook hij behoorlijk naar het gebruik van alcohol. Na alle gelegenheid gekregen te hebben op een normale manier mee te gaan naar het politiebureau, maar hij daaraan geen gevolg wilde gegeven, werd de man in de boeien geslagen. Daarbij verzette hij zich uit alle macht. Na het aanleggen van een verwurging konden de boeien aangelegd worden waarna de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Daar legde hij een ademanalyse af die een alcoholpromillage aangaf tussen
1.8 en 1.9 promille. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en het plegen van verzet tegen de politie. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.