Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Korte berichten week 44

Bedrijvenavond Axel 2002

De gemeente Axel organiseerde vorige week donderdag in samenwerking met de Rabobank Terneuzen-Axel en de Rabobank Sas van Gent voor de vierde achtereenvolgende keer de Bedrijvenavond Axel. Vier gastbedrijven boden hun collega-ondernemers een kijkje achter de schermen, te weten: Vidho Interieurbouw, Melkveehouderij Giebels, Stal Beatrixhoeve en Albert Heijn.
Het gezelschap van 80 personen vertrok vanuit het stadhuis, de succesvolle avond werd afgesloten in het Wapen van Axel.

Frequentiewijziging Omroep Zeeland

In het kader van zerobase, de herindeling van de FM-omroepband, heeft het kabinet in mei 2000 een nieuw frequentieplan aangeboden aan de Tweede Kamer.
Om de uitvoering van zerobase mogelijk te maken, moeten frequenties gewijzigd, toegevoegd, weggenomen of omgewisseld worden. De frequentie 87.9 Mhz te Goes is toegewezen aan Omroep Zeeland, onze regionale publieke omroep.
Met ingang van 1 november is Omroep Zeeland dus te vinden op 87.9 Mhz.

Folder Begraafplaatsen

Sinds kort is er een folder beschikbaar met informatie over de begraafplaatsen Burchtlaan en Westerzicht in Axel. Volgens de wet moet iemand die gestorven is, worden begraven of gecremeerd.
Zo kort na het overlijden van een dierbare is het voor de nabestaanden praktisch om een aantal mogelijkheden en regels bij de hand te hebben, zodat zij weloverwogen de nodige beslissingen kunnen nemen. In de folder 'Begraafplaatsen in Axel' staan de regels voor het begraven in een algemeen of een eigen graf en de asbezorging overzichtelijk bij elkaar.
U kunt de folder inclusief tarievenlijst 2002 aanvragen via telefoon 0115-568300, of via voorlichting@axel.nl.


---