Versatel Telecom International NV


- PERSBERICHT -
Versatel sluit meerjarige IP VPN contracten met FloraHolland en Railion Benelux NV

Amsterdam, 30 oktober 2002. Versatel Nederland B.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het driejarige contracten heeft gesloten voor de levering van datacommunicatie diensten aan FloraHolland en Railion Benelux N.V. Versatel verbindt 20 vestigingen tot het Railion Virtual Private Network (VPN). Voor FloraHolland koppelt Versatel vijf vestigingen tot een VPN en zal het al het internationale telefoonverkeer gaan routeren. De twee contracten vertegenwoordigen samen een waarde van ongeveer * 1,4 miljoen.

Laurens Sandt, Teamleider Telefonie Infrastructuur van FloraHolland: "FloraHolland is als veilingorganisatie marktleider in het verhandelen van sierteeltproducten, met vijf vestigingen dichtbij de belangrijkste Nederlandse productie- en afzetgebieden. Intensieve en persoonlijke dienstverlening gecombineerd met snelle en doeltreffende logistiek zijn belangrijke kenmerken van onze bedrijfsvoering. Wij zochten een snelle, flexibele en betrouwbare oplossing voor de afhandeling van ons dataverkeer tussen alle vestigingen en Versatel bood ons de beste optie. Het bedrijf beschikt over een kwalitatief hoogwaardig netwerk en biedt voor elke locatie een flexibele oplossing."

Lex Brinkhuijsen, Datacom expert van Railion Benelux N.V., verklaarde: "Railion is een internationaal opererende transportonderneming met als kernactiviteit railvervoer en is een onderdeel van Stinnes AG waarin Deutsche Bahn, NS en de Deense Spoorwegen participeren. Naast het aanbod van kwalitatief hoogwaardig railvervoer bouwt Railion voortdurend aan nieuwe integrale logistieke ketens om een compleet product te leveren met alle service aspecten die daarbij horen. Aangezien veel vrachttransporten 's nachts plaatsvinden is het voor ons van groot belang dat het netwerk voortdurend beschikbaar is en bewaakt wordt. Versatel garandeert deze service levels en biedt ons een betrouwbaar en kostefficiënt datacommunicatie netwerk met pasklare aansluitingmethoden voor elke vestiging.

"Wij zijn zeer verheugd dat moderne logistieke bedrijven als Railion en FloraHolland hebben gekozen voor Versatel als partner om hun interne bedrijfsprocessen verder te optimaliseren. Het toont aan dat de schaalbare VPN diensten van Versatel uitermate geschikt zijn om meerdere vestigingen van bedrijven met elkaar te verbinden tot een eigen netwerk," aldus Atilla Gültuna, Managing Director van Versatel Nederland.

Met VPN diensten kunnen diverse klantlocaties efficiënt en transparant met elkaar verbonden en flexibel opgewaardeerd worden. Versatel levert en beheert het complete netwerk, inclusief apparatuur op locatie en voorziet indien gewenst in een uitgebreide eindgebruikersrapportage.


- EINDE -
FloraHolland
FloraHolland is een marktplaats waar sierteeltproducten via veilingklokverkoop en via bemiddeling (contractverkoop) worden verhandeld. Marktleider FloraHolland, met een marktaandeel van 53 procent, heeft vijf vestigingen verspreid over het land. Deze liggen nabij sierteeltproductie- en afzetgebieden; in Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Venlo en Eelde. In totaal zijn er 3000 medewerkers werkzaam bij FloraHolland. Dit persbericht en andere informatie kunt u vinden op: www.floraholland.nl

Versatel Nederland B.V.
Versatel Nederland B.V. maakt deel uit van Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA). Versatel Telecom International N.V. heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is een concurrerende telecommunicatie operator en toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in de thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in het bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 81.000 zakelijke klanten en 1.168 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.nl.

The statements contained in this press release that are not historical facts are "forward looking statements," including statements concerning Versatel's anticipated restructuring and elimination of its debt through a suspension of payments proceeding in The Netherlands and a Chapter 11 proceeding in the United States and other statements made in this release. Actual events or results may differ materially as a result of risks facing Versatel or actual results differing from the assumptions underlying such statements. All forward looking statements are expressly qualified in the entirety by the "Risk Factors" and other cautionary statements included in our Form 20-F for the year ended December 31, 2001 filed with the SEC. All publicly available information dealing with our restructuring, including the First Amended Disclosure Statement dated 26 July 2002 in respect of the US Chapter 11 proceedings, is available on Versatel's website at http://www.versatel.com.