VASTNED

Foram Management draagt werkzaamheden over

Persbericht

Directie Foram Management draagt haar werkzaamheden over.

Rob Bresser MRE en Mr Ton H.M. Donders, directeuren en oprichters van Foram Management BV, verantwoordelijk voor de Zuid-Europese beleggingen van VastNed Retail NV, zullen in het eerste halfjaar van 2003 hun werkzaamheden voor deze onderneming beëindigen.

Per januari 2003 zullen - zoals in 1998 overeengekomen - de aandelen van Foram Management worden overgenomen door de VastNed Groep. Daarmee zal de managementstructuur binnen de VastNedgroep eenvoudiger en meer gestroomlijnd worden; tevens leidt dit tot een kostenbesparing voor VastNed Retail NV. Voor het personeel van Foram Management, met kantoren in Amsterdam, Parijs en Madrid, heeft een en ander geen gevolgen. Het kantoor in Amsterdam zal in de loop van het eerste kwartaal van 2003 geïntegreerd worden in het kantoor van VastNed Management.

Foram International Holdings BV werd in 1989 opgericht om te beleggen in binnenstadswinkels en winkelcentra in enkele Zuid-Europese landen. De toenmalige aandeelhouders waren een achttal Nederlandse institutionele beleggers. Medio 1998 werd Foram, met een belegd vermogen van Euro 144 mln, verworven door VastNed Retail. De managementonderneming werd zelfstandig door Rob Bresser en Ton Donders voortgezet, met als opdracht het verder uitbouwen van de beleggingen ten behoeve van VastNed Retail. Thans heeft die portefeuille een omvang van ruim
Euro 500 miljoen, met winkelbeleggingen in Frankrijk, Spanje en Italië. De beleggingen hebben vanaf het begin zeer positief bijgedragen aan de resultaten van VastNed Retail. De heren Donders en Bresser, oprichters van Foram, hebben geconcludeerd dat hiermee hun missie is voltooid.

De bedoeling is dat Ton Donders en Rob Bresser in de eerste helft van 2003 hun directietaken geleidelijk overdragen aan de directie van VastNed Management, waarbij ook de managers van de Foram kantoren in Frankrijk en Spanje, Benoit Dantec en Javier Hortelano de la Lastra, nauw zullen worden betrokken.

Directie en Commissarissen van de VastNed Groep hebben waardering voor hetgeen de heren Bresser en Donders hebben opgebouwd en hebben hen gevraagd zich beschikbaar te houden voor ad hoc adviezen en eventuele interim taken.

Rotterdam/Amsterdam, 30 oktober 2002

VastNed Management BV
De
directie

Foram Management BV
De directie

Voor nadere informatie:
R.A. van Gerrevink en C. Dubbeldam: (+31) (0)10 2424300 A.H.M. Donders en R. Bresser: (+31) (0)20 5753440

30 okt 02 14:11