Ingezonden persbericht


Hotelketen Accor kiest Nokia als standaard beveiligingsoplossing voor zijn wereldwijd netwerk

Mobiele en vaste toegang tot Accor's wereldwijde bedrijfsnetwerk en internationale reserveringssites beveiligd door Nokia IP-beveiligingssystemen met geïntegreerde software van Check Point

Leidschendam, 30 oktober 2002 - De vanuit Frankrijk opererende groep Accor, een van de grootste hotelketens ter wereld, kiest Nokia's IP-netwerkbeveiligingssystemen met volledige integratie van de toonaangevende VPN-1Ò/FireWall-1Ò software van Nokia's mondiale partner, Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP). Accor gaat meer dan 30 Nokia IP-netwerkbeveiligingssystemen inschakelen voor zijn mondiale netwerk dat 3.700 vestigingen in de hele wereld met elkaar verbindt, en voor de bescherming van een reeks websites die VPN- (Virtual Private Network) en firewallfunctionaliteit behoeven met het oog op toegang vanuit intranet, internet en door een 2000-tal mobiele gebruikers. Ook Nokia Horizon Manager, Nokia's eigen oplossing voor platformbeheer, en zijn technologie voor VPN-encryptieversnelling worden hierbij ingeschakeld.

In 2000 ging Accor wegens problemen door de verzadiging van zijn eigen netwerk op zoek naar een netwerkbeveiligingsoplossing die betere prestaties zou leveren. Na vergelijkend marktonderzoek koos Accor Nokia als netwerkbeveiligingsstandaard voor zijn wereldwijde activiteiten, en dit omwille van het superieure prestatieniveau van de Nokia IP-netwerkbeveiligingssystemen die Check Point VPN-1Ò/FireWall-1Ò software integreren. Ook de betrouwbaarheid ervan was een doorslaggevende factor in de keuze van Accor. "Ons wereldwijde netwerk wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week gebruikt en moet een voortdurend aanzwellende verkeersstroom verwerken", bevestigt Serge Saghroune, het hoofd van de beveiligingsafdeling van Accor's Computing Division. "Voor ons was het daarom essentieel dat de gekozen oplossing totaal betrouwbaar zou zijn."

De oplossing werd eerst ingeschakeld voor Accor's wereldwijde reserveringssite www.accorhotels.com die met meer dan 10 miljoen hits per dag tot de meest bezochte sites van Frankrijk behoort. Die initiële ingebruikname duurde één nacht, in de lente van 2001, en werd van meet af aan begeleid door integrator Axipe. De inschakeling verliep zonder meer naadloos en had betrekking op 90% van de wereldwijd geïnstalleerde apparatuur: ongeveer 30 Nokia netwerkbeveiligingssystemen uit de IP300, IP400 en IP500 Series.

Het netwerkbeheer wordt centraal geregeld met behulp van de Nokia Horizon Manager platformbeheersoftware die een wereldwijd real-time overzicht geeft van de beveiligingsinfrastructuur en de centrale softwaresynchronisatie. Netwerkbetrouwbaarheid wordt gegarandeerd door de systemen in tweevoud te installeren, zowel voor intranet- als voor internettoegang. Ze opereren met VRRP (Virtual Router Redundancy Protocol) wat voor redundantie zorgt op hardwareniveau. VRRP wordt overigens ook gebruikt voor onderhoud en voor het updaten van Nokia's IPSO-besturingssysteem en Check Point's VPN- en firewallsoftware. "Wij schakelen gewoon om van de ene box naar de andere, zonder enige downtime", bevestigt Serge Saghroune.

In de Franse hoofdvestiging zijn Nokia's IP-netwerkbeveiligingssystemen uitgerust met Nokia's VPN-encryptieversnellerskaarten die het verkeer tussen Accor en zijn partners beveiligen. "Al onze communicatie met onze partners in Frankrijk - een tiental bedrijven - verloopt via VPN-tunnels, net zoals de transmissie van bijna 2000 mobiele gebruikers die via hun draagbare pc's verbinding maken met ons netwerk", vervolgt Serge Saghroune.

En Saghroune besluit: "Accor is erg blij met de functionaliteit, de vlotte ingebruikname en werking, maar ook de betrouwbaarheid en prestaties van Nokia's oplossingen. Vooral onze website accorhotels.com, die uitpakt met een toegang bij 2 x 10 Mbit/sec, wordt beschermd door twee redundante IP530 Nokia-boxes die meer dan tien miljoen verbindingen per dag afhandelen. Deze site herbergt of bevat verscheidene toepassingen voor elektronische handel, en de firewall levert een uiterst geavanceerde bescherming op verschillende niveaus. Voor ons is het van essentieel belang constant het hoogst mogelijke niveau van beveiliging te handhaven. Wij zijn immers zeer bekend en juist daarom het doelwit van een massa aanvallen van uiteenlopende aard."

"Nokia's oplossingen integreren het beste wat er aan firewall- en VPN-functionaliteit te koop is bij Check Point en ook inbraakdetectie. En ons netwerkbeheersysteem, Nokia Horizon Manager, overtreft intussen telkens opnieuw de verwachtingen van de gebruikers. Nokia beweegt zich in de spits van de technologische vooruitgang. Wij verbinden ons tot de levering van gewaarborgde netwerkbeveiliging voor mobiele en vaste toegang", verklaart Ernie Jones, vice-president EMEA-verkoop (Europa, Midden-Oosten en Afrika) namens Nokia Internet Communications.

Accor

Accor is met 147.000 medewerkers in 140 landen de Europese leider en een van 's werelds belangrijkste spelers op de markt van reizen, toerisme en dienstverlening aan organisaties. Accor is actief in twee belangrijke internationale sectoren:


- hotels: meer dan 3.700 hotels (423.000 kamers) in 90 landen, casino's, reisagentschappen en restaurants;

- diensten aan organisaties en openbare instellingen: elke dag opnieuw maken 13 miljoen mensen in 31 landen gebruik van een brede waaier van diensten (maaltijdcheques, verzorging en dienstverlening aan mensen, incentives, loyauteitsprogramma's, events), uitgevoerd en beheerd door Accor. www.accor.com
Over Nokia Internet Communications

Nokia Internet Communications (hoofdkwartier in Mountain View, Californië-VS) levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, VPN's (virtual private networks) en beheer van internetverkeer en -inhoud. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van corporate ondernemingen en van leveranciers van ingehuurde diensten. Nokia wil de ICT-beleving van eindgebruikers verbeteren door netwerken een hoger niveau van veiligheid en betrouwbaarheid te schenken, en telkens opnieuw een persoonlijke en betrouwbare internettransactie mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoekt u www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions. Nokia's internetbeveiliging en VPN-systemen dekken het hele gamma prijs/prestatie-punten en beveiligen de breedste waaier van netwerkomgevingen - van het kleinste afdelingskantoor tot de grootste internetdatacenter. De uitgebreide productlijn kan bogen op wereldwijde eersteklas ondersteuning en diensten, en biedt klanten het vermogen om vanuit één enkel product meervoudige oplossingen in te schakelen om alle elementen van een gedistribueerde onderneming te beveiligen.

Over Nokia

Nokia is de wereldleider in mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veilige oplossingen is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van mobiele telefoons en een vooraanstaand leverancier van mobiele, IP- en vaste-breedbandnetwerken. Nokia verrijkt het internet met mobiliteit. Zo creëert het nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voegt het een nieuwe dimensie toe aan het dagelijkse leven van de mens. Nokia is een open onderneming die genoteerd staat op zes belangrijke beurzen.

Voor meer informatie :

Nokia Internet Communications Europe Leads United

Claire Backhurst Jacqueline Schakenraad

Tel.: +44 7788 145460 Tel.: +32 3 466 01 88

E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com

LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com