Gemeente Hoogeveen


---

30 oktober 2002

Plakzuil moet wildplakken tegengaan

Per 1 januari zijn er vijftien plekken in de gemeente waar affiches om evenementen aan te kondigen geplakt mogen worden. De gemeente laat vanaf morgen dertien plakzuilen plaatsen. In Nieuwlande en Elim gaat het om een plakbord. De plakvoorzieningen zullen bij moeten dragen aan het zo schoon mogelijk houden van het openbaar gebied.

Nu is het zo dat wie affiches wil plakken daarvoor allerlei plaatsen uitzoekt, zoals elektriciteitskastjes, muren en schuttingen. Als beheerder van de openbare ruimte wil de gemeente dit tegengaan. Ook energiebedrijf NV Rendo ziet graag een einde aan het plakken op zijn kastjes.

Nieuwe plakregels vanaf 2003

Handhavend optreden is pas mogelijk als de nieuwe plakvoorzieningen er zijn en als de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV, artikel 33) is aangepast. De gewijzigde APV en daarmee de nieuwe plakregels zijn vanaf 1 januari 2003 van kracht. Bij 'wildplakken' na die datum, zal de gemeente de betreffende organisatie sommeren tot schoonmaak. Gebeurt dit niet, dan gaat de gemeente schoonmaken op kosten van die organisatie.

Opening december

Bizon Theaterreclame te Amsterdam heeft de plakzuilen gemaakt. Vanaf morgen tot en met dinsdag 5 november zal Bizon de zuilen laten plaatsen. In december vindt de officiële opening plaats. Door wie en wanneer is nog niet bekend.

In de bijlage staat een overzicht van de exacte locaties van de plakzuilen en -borden. De locaties zijn door Buurtbeheer gekozen in overleg met wijk- en dorpsverenigingen.

De organisaties die regelmatig affiches plakken in Hoogeveen, krijgen binnenkort bericht van de veranderde regelgeving.

© Copyright Gemeente Hoogeveen