Ingezonden persbericht


Persbericht

Standaardisatie binnen maximaal 1 jaar terug te verdienen

Ervaringscijfer: 50 procent besparing op incidenten en beheer makkelijk haalbaar

Veenendaal, 30 oktober 2002 Door goede controle over de applicaties binnen een organisatie kan werkplekbeheer vrijwel geheel achterwege blijven. Verder zijn er forse besparingen mogelijk op de kosten van beheer en onderhoud van de totale ICT-omgeving. De ervaring leert dat besparingen tot 50% op de kosten voor incidentafhandeling en beheer haalbaar zijn als de organisatie overstapt op een goed ingerichte infrastructuur. Daar horen de juiste tools bij voor het opbouwen en onderhouden van een applicatiedatabase, softwaredistributie en automatische hardware-installatie. Omdat tijdens zo n standaardisatieproject ook fors kan worden gesneden in het aantal applicaties en andere uitwassen, blijkt dat de projectkosten in veel gevallen binnen 6 tot 12 maanden worden terugverdiend. En na zo n standaardisatie en (meestal ook) migratieproject naar Windows XP/2000 kan de gerealiseerde centrale controle relatief eenvoudig structureel worden gehandhaafd. De voordelen kunnen worden bereikt in organisaties met meer dan vijftig applicaties in gebruik. Dat zijn de uitkomsten uit het op 3 oktober door VAI gehouden seminar Werkplekkosten? - Uw applicaties vormen de sleutel!

VAI is de Nederlandse organisatie die oplossingen biedt voor applicatiedeployment en voor standaardisaties en migraties van ICT-infrastructuren. VAI is tevens de eerste Microsoft Gold Certified Partner for Enterprise Systems in Nederland. VAI onderscheidt de volgende kritieke succesfactoren voor het structureren van de ICT-infrastructuur:

Gebruik van inrichtingsbouwstenen waardoor snel een hoogwaardige omgeving kan worden gerealiseerd en daarna onderhouden.

Een hierop aansluitende set van tools waarmee het gehele proces van packaging tot softwaredistributie en installatie van hardware samenhangend wordt afgedekt.

Procesautomatisering (workflow automatisering) waardoor grip wordt verkregen op kritische en complexe processen zoals het packagen van applicaties.

Een uitgewerkte projectaanpak en processen voor het gecontroleerd doorvoeren van wijzigingen, zodat het project voorspelbaar kan worden uitgevoerd en daarna de omgeving blijvend onder controle kan worden gehouden.

Ervaring met migratieprojecten en het packagen/scripten van applicaties.

Op de website van VAI is uitgebreide informatie te vinden over succes- en faalfactoren van grootschalige migratie- en standaardisatieprojecten. Ook informatie over de specifieke aanpak van VAI is daar te vinden. Zie www.vai.nl.

k zou misschien beginnen met de uitkomsten van het VAI seminar.. zijn..

Over VAI

VAI bv, opgericht in 1997, is een Nederlandse leverancier van oplossingen en producten op het gebied van softwaremanagement en deployment (o.a. VAI ID-Suite"). Tevens biedt VAI services voor migratie, standaardisatie en instandhouding van de ICT-infrastructuur en applicatieomgeving. Toepassing van deze producten resulteert in lagere exploitatiekosten (TCO), hogere IT betrouwbaarheid en betere beschikbaarheid van applicaties. Eén van de doelstellingen van VAI is om in een snel veranderende omgeving voor een voorspelbaar changemanagement en beter beheer te zorgen. VAI heeft inmiddels circa 100 medewerkers. Het hoofdkantoor van VAI staat in Veenendaal. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde klanten zoals Ministerie van Defensie, TPG Post en Stork. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.