FNV BONDGENOTEN

Kort geding slagerij in verband met werken op zaterdag

Slagerij Someren in Someren in spant vanmiddag een kort geding aan tegen FNV Bondgenoten, in verband met een dreigende staking, die vanaf morgenochtend kan uitbreken. Het kort geding dient om 15.30 uur bij de rechtbank in Utrecht.
De bond en de werkgever hebben een conflict over het werken op zaterdag. De werkgever heeft eenzijdig besloten dat de werknemers op zaterdag twee uur langer moeten werken, namelijk van 6.00 tot 15.00 uur in plaats van van 6.00 tot 13.00 uur. Dit stuit op groot verzet van de werknemers, die vasthouden aan eerder gemaakte afspraken waarbij de werktijd tot 13.00 uur werd beperkt. De werknemers, zo'n 85, zijn unaniem tegen dit dictaat van de werkgever. 'In het verleden is juist bewust afgesproken om de werknemers in ieder geval nog een vrije zaterdagmiddag te gunnen. Daar kun je als werkgever niet zomaar verandering in brengen. Zeker niet omdat ze ook nog eens weigeren met de vakbond te overleggen,' aldus Jac Couwenberg, bestuurder FNV Bondgenoten.

Omdat het conflict hoog opliep heeft de bond de slagerij een ultimatum gesteld dat vanmiddag om 16.45 uur afloopt. Als de werkgever niet ingaat op de eisen, dan zal er vanaf morgenochtend 6.30 uur gestaakt worden door het hele personeel.

Slagerij Someren was tot vorig jaar onderdeel van de Laurus-groep. Nu is het bedrijf overgenomen door de Hendrix Meat Group, dat weer onderdeel is van Nutreco.

Meer informatie:
Jac Couwenberg, bestuurder FNV Bondgenoten

06-20409660

30 okt 02 14:49