Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Vignette neemt Epicentric over

Vignette versnelt levering van zakelijke webapplicaties door marktleider op het gebied van portals over te nemen

AUSTIN, Texas - 29 oktober 2002 - Vignette Corp. kondigt aan dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend om de private onderneming Epicentric Inc. over te nemen, marktleider op het gebied van zakelijke portals. Volgens de overeenkomst zal Vignette $32 miljoen in contanten en aandelen betalen voor Epicentric.

Dankzij deze overname kan Vignette sneller haar visie uitvoeren, die tijdens de Vignette Village 2002 user conference is aangekondigd, namelijk om met een nieuwe generatie webapplicaties de 'real-time onderneming' mogelijk te maken. Met dit nieuwe applicatieparadigma zullen snelheid, samenwerking, productiviteit, efficiëntie en service verbeteren. Het vereist echter wel een op standaarden gebaseerd IT-platform dat functionele silo's omvat, gebruik maakt van bestaande zakelijke assets, informatie vanuit verschillende bronnen beheert, en interacties met iedere gebruiker verbetert. De combinatie van de technologieën van Vignette en Epicentric zullen tegemoet komen aan deze vereisten en het eerste verenigde platform bieden voor het in real-time beheren van zowel informatie als interactie met gebruikers.

"Vignette's aankoop van Epicentric is een antwoord op de enorme vraag van klanten naar geïntegreerde oplossingen waarmee snel webgebaseerde zakelijke applicaties ingezet kunnen worden," legt Thomas E. Hogan uit, president en CEO van Vignette. "Door de marktleidende technologieën van Vignette en Epicentric te combineren, zullen we de eerste geïntegreerde basis voor zakelijke webapplicaties leveren."

"De combinatie van Epicentric en Vignette levert de eerste en enige grote onderneming voor zakelijke webapplicaties op," aldus Michael Crosno, voorzitter, president en CEO van Epicentric. "Met onze gezamenlijke technologieën kunnen bedrijven van iedere grootte sneller gebruik maken van het internet voor zakelijke applicaties."

Vignette kan sneller real-time webapplicaties leveren door Epicentric's geavanceerde mogelijkheden voor portal- en leveringsmanagement toe te voegen aan Vignette® V7. De Vignette V7 productfamilie is afgelopen week geïntroduceerd tijdens Vignette Village 2002, samen met de Vignette V7 Enterprise Services Foundation. Deze omvat een applicatiearchitectuur en een uitgebreide set van applicatiediensten voor het creëren van zakelijke webapplicaties.

"Het concept van een real-time onderneming steunt op de mogelijkheid van een organisatie om zakelijke veranderingen en informatiebehoeften te voorzien en er op te reageren. De real-time onderneming kan informatie omzetten in concurrentievoordeel, met meetbare resultaten," aldus Andy Warzecha, senior vice president van META Group. "De formele combinatie van content management, portals, procesmanagement en analyse, en de ontwikkeling van standaarden zal de ontwikkeling van zakelijke webplatformen en daarmee de real-time onderneming versnellen."

Vignette zal Epicentric's vooraanstaande portaltechnologie integreren met haar content managementoplossing. Hierdoor kunnen klanten met één leverancier werken voor de belangrijkste technologieën voor het bouwen en inzetten van zakelijke applicaties voor het web. Afgezien van de lagere risico's en kosten voor ontwikkeling, onderhoud en integratie, zal de Epicentric overname de Vignette producten verbeteren met een aantal portal-gebaseerde diensten zoals beveiliging, centraal beheer van rollen, presentatiemanagement en doelgerichte contentlevering. De gecombineerde producten bieden ook de unieke mogelijkheid om content te gebruiken en te beheren waar het zich bevindt, ongeacht het gebruikte format of de repository.

Met de overname van Epicentric vergroot Vignette haar klantenlijst met ongeveer 250 bedrijven, in markten zoals energie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg en telecom. De twee bedrijven hebben al veel gezamenlijke klanten, zoals Daimler Chrysler, J.P. Morgan Chase, Motorola, Verizon en Vodafone.

"Deze overname is een goede, strategische match op ieder niveau," aldus Hogan. "Afgezien van de duidelijke waarde die dit oplevert voor onze klanten, zijn er grote culturele overeenkomsten tussen Epicentric en Vignette. We hechten beide veel belang aan eersteklas klantenservice, leiderschap en innovatie, en zijn volledig overtuigd van de mogelijke waarde van de combinatie van onze bedrijven."

Het merendeel van de Epicentric aandeelhouders hebben toegezegd om ten gunste van de overname te stemmen en hebben stemovereenkomsten uitgevoerd om de overname goed te keuren. De overname zal naar verwachting afgerond zijn in december 2002 en voldoet aan de gebruikelijke voorwaarden.

Beschikbaarheid Epicentric en Vignette producten
Klanten kunnen met onmiddelijke ingang geïntegreerde oplossingen van beide bedrijven aanschaffen, gebaseerd op de bestaande samenwerking tussen Epicentric en Vignette. Vignette's recent aangekondigde Vignette V7 producten zullen algemeen beschikbaar zijn in december 2002. De volledige Epicentric ondersteuning voor Vignette V7 staat gepland voor het eerste kwartaal in 2003. Klanten die in de tussentijd Epicentric oplossingen aanschaffen zullen productondersteuning en -updates blijven ontvangen van Vignette, zodra de overname afgerond is.

Conference Call Details
Vignette heeft een conference call en webcast georganiseerd over de Epicentric overname op dinsdag 29 oktober 2002. Degenen die de webcast willen zien, kunnen de investor relations pagina's op de Vignette site bezoeken op http://www.vignette.com/ir_webcast/.

De conference call is tot 1 november 2002, 24:00 u EST, opnieuw te beluisteren:
Toll-free number: (800) 475-6701
International number: (320) 365-3844
Access code: 658590

Epicentric Inc.
Epicentric Inc. is een vooraanstaand leverancier van Business Portal oplossingen voor 'Global 2000' bedrijven. Deze oplossingen leveren geïntegreerde webservices aan hun klanten, partners en werknemers. Epicentric is opgericht in 1998. Klanten zijn onder andere Autodesk, Bank One, General Electric, Hartford Life, J.P. Morgan Chase & Co., Lockheed Martin, Motorola Inc., Scotiabank Group, en de U.S. Postal Service. Epicentric heeft haar hoofdkantoor in San Francisco en vestigingen in Atlanta, Chicago, New York en Washington, D.C., en in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Meer informatie is te vinden http://www.epicentric.com.

Vignette Corp.
Met Vignette (Nasdaq: VIGN) kunnen ondernemingen real-time voordeel behalen door snel web-gebaseerde applicaties te bouwen, in te zetten en te optimaliseren. Ruim 1.400 succesvolle organisaties gebruiken Vignette voor hun webapplicaties. In de Benelux zijn onder andere JobsRepublic, Freeler, Postbank en Planet Internet klant bij Vignette. Vignette's hoofdkantoor is gevestigd in Austin, Texas. Daarnaast zijn er kantoren in Amerika, Europa, Azië en Australië. Vignette Benelux is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie: http://www.vignette.com.

# # #