Politie Gelderland-Midden

Bromfietscontrole in Arnhem
Publicatiedatum: 30-10-2002

Vannochtend 30 oktober is er van 07.15 tot 09.15 uur een bromfietscontrole gehouden op de Eusebiusbuitensingel / Airborneplein in Arnhem. Elf politiemensen waren daarbij betrokken, waaronder de Verkeers Ongevallen Dienst, een motorrijder van het Verkeers Handhavingsteam en BPZ-ers van de unit Arnhem-Oost. Er werden in totaal 70 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Er zijn 42 verbalen geschreven voor de volgende zaken:
- negentien maal teveel vermogen

- zesmaal rijden zonder bromfietscertificaat
- viermaal rijden zonder gele plaat

- vijfmaal ondeugdelijke reminrichting

- eenmaal onverzekerd

- vijfmaal overige technische gebreken

- eenmaal terzake vervoeren klein kind op ondeugdelijke zitplaats (zat voor de bestuurster)

- eenmaal rijden tegen de rijrichting in (keerde op de John Fostbrug om aan controle te ontkomen).

///

peter meijer, tel. 026-3524308


---

Man vlucht op dak bij aanhouding in Renkum
Publicatiedatum: 30-10-2002

Door de politie unit Renkum zijn dinsdagochtend 29 oktober j.l. twee verdachten, 17 jaar uit Renkum en 16 jaar uit Gendt, aangehouden in hun woning. Tijdens de aanhouding van de 17-jarige verdachte in diens ouderlijk huis in Renkum,
`s ochtends om 07.30 uur, probeerde de verdachte aan zijn aanhouding te ontkomen door op het dak te vluchten. De man, slechts in boxershort gekleed, klom via een raam naar het dak en weigerde naar beneden te komen. De verdachte hield het een uur vol op het dak en gooide enkele stenen nokdelen naar de politie. Pas nadat een hoogwerker van de brandweer in de straat verscheen, liet de verdachte zich overhalen om van het dak af te komen, waarop hij kon worden aangehouden. De twee worden verdacht van inbraken in auto's, diefstal van bromfietsen en heling.
De politie in Doorwerth zet het onderzoek verder voort.


---

Lunteren, gewapende overval op postagentschap
Publicatiedatum: 30-10-2002

Bij een gewapende overval op een postagentschap aan de Dorpsstraat in Lunteren is woensdagochtend 30 oktober rond 11.30 uur door een onbekend gebleven man een geldbedrag buitgemaakt. De man ging de winkel waar het agentschap gevestigd was binnen en eiste van een medewerkster geld. Daarbij dreigde hij met vermoedelijk een vuurwapen.

Over de hoogte van het buitgemaakte geldbedrag (dat wel bekend is) doet de politie geen mededelingen.Te zijner tijd hoopt zij van de overvaller te horen welk bedrag er buitgemaakt is. Nadat de verdachte de winkel had verlaten, is hij in vooralsnog onbekende richting vertrokken.

Signalement
Van de verdachte is bekend dat hij ongeveer 25 jaar oud is. De man heeft een getinte huid en is ongeveer 1.70 meter lang. Hij had kort donker haar en een glad gezicht (geen snor of baard, geen bril). De man droeg donkere kleding.
Hij heeft te voet de winkel verlaten. Wat hij daarbuiten gedaan heeft, is niet bekend.

Getuigen
De politie roept getuigen op contact met haar op te nemen op telefoonnummer 0900 - 8844. Getuigen kunnen zijn: mensen die omstreeks het tijdstip van de overval verdachte bewegingen rond het agentschap hebben waargenomen door één of meer personen. Maar - gelet op het tijdstip - mag ook niet worden uitgesloten dat mensen in de wat wijdere omgeving van het agentschap dingen hebben gezien, die zich moeilijk laten verklaren. Ook met hen wil de politie graag in contact komen. Ten slotte wil de politie graag spreken met mensen die op een andere manier over informatie beschikken, die te maken zou kunnen hebben met dit misdrijf of die een bijdrage kan leveren aan het oplossen daarvan.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 - 688221

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, leerling aangehouden na wangedrag op school Publicatiedatum: 30-10-2002

De politie heeft woensdagmiddag omstreeks 12.45 uur een 15-jarige leerling van een scholengemeenschap in Wageningen aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit. De knaap was dinsdag wegens wangedrag geschorst en kwam een dag later verhaal halen bij een mentor. Daar kreeg hij te horen dat hij volgende week dinsdag een gesprek zou krijgen. De knaap was het daar niet mee eens en verliet scheldend de school. Eenmaal buiten gooide hij met een steen een van de ruiten van het schoolgebouw in. De knaap werd even later door de politie aangehouden.