AutoRai

30-10-2002

Hyundai Elantra speelt filmrol

De Hyundai Elantra maakt zijn filmdebuut in The Fast and the Furious 2 waarin ook Tom Cruise, Brad Pitt en Julia Roberts meespelen.

De ingrijpend aangepaste Elantra is gemaakt door Marck Fernandes van het in Los Angeles gevestigde JEM Motorsports. Zijn indrukwekkende zilverkleurige Elantra was te bewonderen tijdens de Speciality Equipment Marketing Association (SEMA) show in Las Vegas. De Elantra maakte dusdanig veel indruk op de filmproducenten dat ze Marck en zijn Hyundai een rol aanboden in de nieuwe actiefilm.

Luchtvering met afstandsbediening
De Elantra is voorzien van een JT Evo body kit en heeft luchtvering met afstandsbediening zodat de auto op en neer kan dansen. Meer zichtbare aanpassingen zijn de brede wielkasten, de portieren zonder deurgrepen, de zilverkleurige laklaag met parelmoereffect en het blauwe interieur.

The Fast and the Furious 1 met Vin Diesel en Paul Walker was een enorm succes met alleen al in de Verenigde Staten een opbrengst van 140 miljoen dollar. De film speelde zich af in de wereld van straatraces en bloedsnelle coureurs. De opnamen van de opvolger van deze filmhit zijn inmiddels in Miami begonnen. 'The Fast and the Furious 2' wordt naar verwachting in de loop van volgend jaar in Nederland uitgebracht.