Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-10-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 14.50 uur) Woensdag 30 oktober 2002

Kerkrade, minderjarige schiet met luchtbuks.

Een minderjarige jongen is dinsdagavond 29 oktober 2002 door de politie aangehouden naar aanleiding van het schieten met een luchtbuks op een personenauto. De jongen zal een verplichte cursus van het bureau Halt moeten volgen en de aangerichte schade moeten vergoeden. Een automobilist meldde dinsdagavond de politie telefonisch omstreeks 20.40 uur dat zijn auto op de Engerweg was beschoten en dat daarbij een koplamp van zijn auto was vernield. De politie die daarna een onderzoek instelde trof op de rijbaan van de Engerweg een luchtdrukkogeltje aan. De vernieling aan de auto werd vastgesteld maar daarnaast ook dat er geschoten was op een garagepoort behorende tot een woning en een lichtmast. Onderzoek van de politie wees uit dat een minderjarige jongen uit de buurt verantwoordelijk was voor de aangerichte vernielingen. Via zijn ouders werd de politie in het bezit gesteld van het gebruikte luchtdrukwapen dat daarop door de politie in beslag genomen werd. De minderjarige jongen werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.
De minderjarige jongen zal een verplichte cursus bij het bureau Halt moeten volgen. Daarnaast zal hij de aangerichte schade moeten vergoeden.

Kerkrade, snelheidcontroles:
Dinsdag 29 oktober 2002 hebben in Kerkrade snelheidscontroles plaatsgevonden. Deze vonden plaats op de Koningsweg tussen 16.40 en 17.40 uur en op de Holzstraat tussen 20.00 en 20.40 uur. In het totaal werd de snelheid gemeten van 577 motorvoertuigen waarvan 73 bestuurders harder reden dan de geldende snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.