NIBUD Persbericht

Budgetagenda 2003 beidt houvast in roerige tijden

Het jaar 2003 lijkt een jaar te worden waarin we iets meer op de kleintjes moeten gaan letten. We zullen waarschijnlijk nog steeds niet helemaal aan de euro gewend zijn. Allerlei regelingen dreigen te veranderen. En er kan natuurlijk van alles gebeuren op het persoonlijke vlak. Veel mensen raken hierdoor het overzicht over de financiën kwijt. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, NIBUD, verwacht dan ook dat de nieuwe BudgetAgenda 2003 weer in een behoefte zal voorzien. De Budgetagenda 2003 is een agenda, een geldplanner en informatiebron ineen.

Veel handige tips in de BudgetAgenda De BudgetAgenda 2003 is op de eerste plaats een praktische agenda voor de dagelijkse afspraken, verjaardagen en schoolvakanties. Verder staat er veel nuttige informatie in. Bijvoorbeeld over:
-zakgeld, kleedgeld, bijbaantjes en kostgeld: kortom alles wat te maken heeft de financiële opvoeding van kinderen, scholieren en werkende jongeren;

-vrijwilligerswerk: is een onkostenvergoeding belastingvrij en mag ik vrijwilligerswerk doen naast een uitkering?;
-klantenpassen: welke zijn er, hoe herken je ze, wat kan je ermee, hoe worden ze aangeboden en wat zijn de valkuilen;
-subsidiemogelijkheden: bijvoorbeeld als je te maken krijgt met een terugval in het inkomen.

Snel je eurobudget op orde De BudgetAgenda is ook een geldplanner. En dat is met alle euroverwarring geen onnodige luxe. Deze agenda bevat speciale kolommen om de dagelijkse uitgaven te noteren. Wie dat een tijdje volhoudt, weet waar zijn eurocenten blijven. En wie precies wil weten hoeveel geld er aan kleding, schoenen, de auto en energie besteed wordt, kan de speciale kasboekjes en invulschema's gebruiken. Voor diegene die de zaken echt goed wil aanpakken, wordt uitgebreid beschreven hoe een jaarbegroting kan worden gemaakt.

Prijs en bestelwijze
De BudgetAgenda 2003 kost 8,50 en is te bestellen via www.nibud.nl . Direct bestellen kan door 8,50 over te maken op girorekening 368700 onder vermelding van bestelnummer C13 , ten name van het NIBUD in Utrecht. De agenda wordt dan binnen 2 weken kosteloos thuisgestuurd. De BudgetAgenda is ook verkrijgbaar in de boekhandel.