Politie Midden- en West Brabant

Tot uw dienst

Politie beter bereikbaar en beschikbaar

De politieteams Werkendam, Woudrichem-Aalburg, Geertruidenberg - Drimmelen, Oosterhout, Gilze en Rijen, Dongen, Loon op Zand en Waalwijk gaan meer service gericht werken. Dat wil zeggen dat de bereikbaarheid en beschikbaarheid gedurende 24 uur op alle teams gewaarborgd is en het vanaf nu op een hoger plan ligt. Dit betekent dat alle teambureau`s het zelfde service pakket gaan bieden.

Spoed
Bij noodhulp situaties wordt na een 1 1 2 alarm oproep direct politiehulp verleend. Binnen het district rijden 24-uur per dag politieauto`s die bij dit soort meldingen binnen 15 minuten ter plaatse kunnen zijn. Zij verzorgen dan de eerste opvang.

Geen spoed, wel politie
Bij niet spoedeisende meldingen is de politie 24-uur per dag telefonisch bereikbaar via het landelijk toegangsnummer politie 0900-8844.
Afhankelijk van de aard van de melding zal in overleg met de melder worden beslist of directe inzet noodzakelijk is. Indien dit noodzakelijk is zal een politie eenheid de melding in behandeling nemen en voor zover mogelijk bij de melder komen. Indien directe inzet niet noodzakelijk is, zal met de melder een vervolg afspraak worden gemaakt door de medewerker van teleservice met wie wordt gebeld.

Openingstijden
Alle politie bureaus binnen het district Oosterhout zijn op werkdagen in ieder geval geopend van 9 - 12 uur. Sommige bureaus hebben een langere openingstijd. In deze vrije inloop uren kan men terecht voor vragen, het maken van afspraken, voorlichting, informatie e.d.

Bereikbaarheid na openingstijden Via de telefoon is de politie altijd te bereiken onder het landelijk toegangsnummer politie 0900 - 8844. Staat men voor een gesloten politiebureau en men wil toch de politie spreken, dan kan dat door gebruik te maken van een speciaal voor dat doel aangebrachte voordeurbel. Na aanbellen krijgt de bezoeker een medewerker van teleservice te spreken die hem of haar dan te woord staat. Vervolgens wordt gehandeld als ware het een telefoongesprek.

Zijn er overlast- of andere problemen die de leefbaarheid in buurt of wijk aantasten dan kan de wijkbewoner ook weer via het landelijk toegangsnummer 0900 - 8844 zijn of haar wijkagent daarvan in kennis stellen. Nieuw is dat de wijkagent voor dat doel ook bereikbaar is via de internetsite www.dewijkagent.nl. Na het intikken van de postcode komt de site bezoeker automatisch uit bij zijn of haar wijkagent. Middels een reageerknop kan dan de betreffende boodschap naar zijn of haar wijkagent worden gestuurd.

Voor het doen van aangiftes zijn er meerdere mogelijkheden: Telefonisch: Onder het landelijk toegangsnummer politie 0900 - 8844 kan met de medewerker van teleservice een afspraak worden gemaakt. Op maandag en woensdag van 10 - 17 uur en op vrijdag van 10 - 13 uur wordt u dan persoonlijk te woord gestaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om op afspraak aangifte te doen op een avond of in het weekend.

Aangifte formulier: voor eenvoudige zaken kunnen medewerkers van teleservice ook een formulier voor aangifte toesturen. Met een antwoord enveloppe kan het ingevulde formulier weer worden terug gestuurd. Binnen zes werkdagen ontvangt de aangever de aangifte thuis. Tijdens de vrije inloopuren, kan dat formulier ook op het politieureau worden opgehaald.

Via internet: het doen van een eenvoudige aangifte is ook mogelijk via internet. Op de internetsite van Politie Midden & West Brabant www.politiemwb.nl kan voor zaken als vernieling, diefstal fiets, portemonnee, tas, gsm en dergelijke aangifte worden gedaan.

Kortom de Politie Midden & West Brabant wil het publiek graag van dienst zijn, is daarom 24 uur per dag voor haar bereikbaar en in noodhulp situaties direct beschikbaar.

.

Bron: Henk Ketelaar