Ingezonden persbericht

Persbericht

BMC Software bundelt krachten met SAP om klanten te voorzien van een krachtiger job scheduling oplossing

Naadloze integratie van CONTROL-M met de externe interface voor Job Background Processing (XBP) voor SAP-oplossingen biedt klanten meer effectiviteit en
een hogere waarde voor batch planningsprocessen

AMSTERDAM, 30 oktober 2002 -- BMC Software Inc. (NYSE:BMC), toonaangevend aanbieder van enterprise systeem beheer, heeft aangekondigd nieuwe, geavanceerde CONTROL-M batch planningsfunctionaliteiten te ontwikkelen voor SAP-oplossingen, die een beter beheer zullen bieden. BMC Software heeft de krachten gebundeld met SAP AG om nieuwe batch planningsstandaarden (XPB2.0) voor SAP-oplossingen te herdefiniëren en vast te leggen. De nieuwe mogelijkheden van CONTROL-M zijn hiervan het gevolg. Ten grondslag aan deze oplossing ligt een gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst die BMC Software in februari van dit jaar is aangegaan met SAP AG, wereldwijd leidend aanbieder van e-business software oplossingen. Een jaar na de introductie van het aanbod van BMC Software die de data archiving-oplossingen van SAP ondersteunen, wordt hiermee BMC Software's betrokkenheid bij haar SAP-klanten opnieuw bevestigd.

De nieuwe functionaliteiten zorgen voor een toenemende automatisering. Hierdoor kunnen de beheerders van SAP-oplossingen dynamische "mass-parallel"-taken beheren en monitoren. Dit garandeert een tijdige en succesvolle afronding van bedrijfsprocessen. Bovendien kunnen beheerders door middel van een nieuw mechanisme om prioriteiten te stellen, ad hoc taken beheren en van tevoren definiëren. Op die manier hebben bedrijven niet langer te maken met niet te controleren concentraties van werk, die het halen van bedrijfsdoelen in de weg kunnen staan. Deze verbetering maakt CONTROL-M tot de eerste en enige oplossing die SAP-klanten een beter beheer van hun complexe batch planningsprocessen biedt.

Deze aankondiging komt een jaar na de bekendmaking van het aanbod van BMC Software om de data archiving-oplossingen van SAP te ondersteunen, wat BMC Software's betrokkenheid bij haar SAP-klanten opnieuw bevestigde.

Over CONTROL-M voor SAP-oplossingen
CONTROL-M voor SAP-oplossingen garandeert organisatiebrede automatisering en integratie van bedrijfsprocessen - zowel binnen als buiten de SAP-oplossingenomgeving. CONTROL-M kan SAP-taken en data-archiveringsprocessen behandelen als reguliere batch-taken. Tevens integreert dit product bestaande systemen die met CONTROL-M beheerd worden en onafhankelijke taakplanning met background processing van SAP-applicaties. Beheer- en administratiemedewerkers kunnen gebeurtenissen en problemen tussen applicaties, systemen en platformen op een tijdige en efficiënte manier analyseren. De integratie met enterprise operations control vermindert menselijke interventie en fouten.

BMC Software
BMC Software is de leider op het gebied van enterprise systeembeheer. De onderneming helpt klanten pro-actief bij het verbeteren van de service, het verlagen van kosten en het realiseren van toegevoegde waarde op basis van haar Assuring Business Availability®-concept. De oplossingen van BMC Software omvatten bedrijfssystemen, applicaties en databases. BMC Software is opgericht in 1980, heeft wereldwijd vestigingen, is één van de S&P 500-bedrijven en realiseerde in het boekjaar 2002 een omzet van ongeveer $1,3 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com/netherlands.

Voor redactionele informatie:
BMC Software b.v. Influx PR
Hanneke Oudshoorn Marald Brons
030 608 55 00 055 366 30 34
Hanneke_Oudshoorn@bmc.com PRInflux@cs.com

###

BMC Software, the BMC Software logos, and all other BMC Software product or service names are registered trademarks or trademarks of BMC Software, Inc. SAP, mySAP, mySAP.com and all other SAP product and service names mentioned herein are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and several other countries.
All other trademarks or registered trademarks belong to their respective companies. © 2002, BMC Software, Inc. All rights reserved.