CENTRUM VOOR WERK EN INKOMEN

WERK.NL van CWI vindt Tempo-Team

CWI Zoetermeer, 30 oktober 2002

Start unieke samenwerking CWI en uitzendbureau Tempo-Team op WERK.NL

Woensdag 30 oktober zetten CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) en uitzendbureau Tempo-Team de eerste stap van samenwerken op de nieuwe internetsite WERK.NL van CWI. Het uitzendbureau brengt geleidelijk via haar ruim 200 vestigingen duizenden vacatures per jaar aan op de CWI-site en is tegelijkertijd kanaal om mensen die via CWI binnenkomen aan werk te helpen.

De nieuwe publiek private samenwerking (samenwerking tussen bedrijfsleven en semi-overheid) is zelfs in europees verband bijzonder. Informele eerste reacties uit werkbezoeken van arbeidsbureaus uit Spanje, Duitsland en Engeland tonen grote belangstelling voor WERK.NL. Een van de landen reageerde vol ongeloof over de samenwerking.

CWI is ook met zo'n 15 andere uitzendorganisaties in gesprek over samenwerking op WERK.NL om de arbeidsmarkt in Nederland inzichtelijker en toegankelijker te maken. Uitzendbureaus zijn een aantrekkelijke partner voor CWI omdat zij tijdelijke of gespecialiseerde banen kunnen aanbieden, waardoor mensen (tijdelijk) niet in een uitkering belanden. Werkzoekenden krijgen daardoor meer tijd om de vaste baan te vinden die ze misschien echt willen hebben. Doel van CWI is om zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen, ongeacht de locatie of aanbieder. Een deel van de traditionele persoonlijke arbeidsbemiddeling van CWI verschuift naar WERK.NL, dat wel het virtuele Centrum voor Werk en Inkomen genoemd zou kunnen worden.

WERK.NL van CWI is het succesvolle virtuele platform waarop werkgevers (waaronder uitzendbureaus) en werkzoekenden zich kosteloos kunnen presenteren (CV's, bedrijfs-profielen en vacatures). Ook kunnen zij zelf matchen (profiel koppelen aan vacatures) en zich laten informeren. Doel: zoveel mogelijk over werk vanuit huis en bedrijf bereikbaar. WERK.NL is vanaf augustus 24 uur per dag bereikbaar op internet. Verder zijn er verbindingen (links) met vele partijen uit de arbeidsmarkt. Werkzoekenden zonder computer kunnen terecht bij de 130 CWI vestigingen in heel Nederland.

WERK.NL heeft inmiddels gemiddeld 25.000 vacatures, bevat nu 165.000 CV's en heeft per dag 35.000 bezoekers die ruim drie vacaturepagina's bekijken. Per week worden dus ruim 500.000 keer de vacatures bekeken. Daarmee nestelt de site zich nu al in de top vijf van meest geraadpleegde vacaturesites. Uniek is dat achter de site een publieke organisatie staat, die door haar bezoekers ook op een vestiging bezocht kan worden. Een telefonische klantenlijn en doorkoppeling van een deel van de vacatures naar regionale teletekst (pagina 700) completeren het unieke karakter.